Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Rebuig Resolució TSJC<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > > >

Rebuig Resolució TSJC

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya, com entitat pedagògica i catalana, rebutja la sentència 31/2010 del Tribunal Suprem sobre el model lingüístic educatiu català i la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que insta al Govern a què la faci efectiva en un termini de 60 dies. El COPEC considera que aquests requeriments vulneren els drets de la societat catalana de rebre l’ensenyament en el seu idioma propi, i envaeix les competències que en matèria d’educació, té el govern de la Generalitat de Catalunya.

 

El model lingüístic de l’escola catalana, forma part del dret universal de les comunitats a expressar-se i comunicar-se en la seva llengua, dret que, des de la instauració de la democràcia a l’Estat espanyol, Catalunya lluita per la seva plena normalització en tots els àmbits socials, educatius i administratius.

 

Aquest model lingüístic esdevé una eina d’integració per a un país que acull la diversitat de cultures que, sense la llengua pròpia de la societat acollidora, com a element cohesionador, hi hauria una segregació cultural important que dificultaria la integració de les persones nouvingudes.

 

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya se suma al rebuig social i institucional a la sentència del TS i la resolució del TSJC i envia carta de suport, al President de la Generalitat, per tot tipus de mesura que el Govern de la Generalitat i el Departament d’Ensenyament consideri necessari desplegar per defensar el nostre model d’immersió lingüista.

 

La societat catalana no ha de permetre fer cap pas enrere per a què es desmunti, amb finalitats polítiques esbiaixades, un model que ha estat contrastat a casa nostra i admirat arreu. Sentim que la mesura proposada per la resolució judicial només faria que afeblir més encara, la nostra llengua, la llengua del nostre país. Cal dir prou, si cal, fins i tot des de la insubmissió tècnica.

El President Mas agraeix al Col·legi de Pedagogs de Catalunya el recolzament manifestat i reitera la seva voluntat de no cedir a les pressions que menyscabin la situació actual de la nostra llengua i del nostre model lingüístic.


Carta suport al President de la Generalitat i resposta d'agraïment al COPEC >>>


Data de publicació: 5/9/2011