Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Jornada de Reflexió a Lleida | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > La veu del COPEC

Jornada de Reflexió a Lleida

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya, participa a les XXIII Jornades de Reflexió: “Jovent i educació en l’era de la globalització”, organitzades per CONCESCAT, celebrades a Universitat de Lleida el 9 de novembre proppassat i a la que van assistir Josep M. Elias, president, acompanyat de Victòria Gómez, representant del COPEC a les comarques lleidatanes.

La Jornada, previ a la seva realització, va comptar amb un fòrum obert a tota la comunitat educativa, impulsat pel Consell Escolar de Catalunya a partir de les reflexions del professor Manuel Castells, amb punts de debat al voltant de:

  • La resposta del sistema educatiu a la societat canviant
  • Què han de canviar les escoles per recuperar la legitimitat?
  • Caracterització dels treballadors
  • Nacionalisme i procés educatiu de futur
  • Futur de l'educació

Debat al que el Col·legi de Pedagogs de Catalunya va fer-hi una aportació institucional al voltant del “Sistema Educatiu i la funció docent davant els reptes de la globalització”, elaborat en la comissió de la Junta de Govern creada amb aquesta finalitat i coordinada per la vocal de la Junta, Victòria Gómez Serés, coordinadora del Grup de Treball Pedagogia i Escola.  

Aportació que, el COPEC, portà a terme convidat per Ferran Ruiz Tarragó, president del Consell Escolar de Catalunya, amb l’objectiu que el COPEC posés de manifest reflexions, posicionaments i consideracions, davant els reptes educatius del país.

En el desenvolupament de la jornada va tenir una intervenció destacada el president del Consell Escolar de Catalunya, Ferran Ruiz Tarragó, qui en la seva conferència inaugural va titllar la LOMCE de “decepcionant, incompetent i inadmissible". Posteriorment la conferència d’en Alfons Cornella va situar l’auditori en l’època de la globalització, destacant la creativitat com a eix més bàsic en l’educació.

Segueix la jornada amb quatre taules de treball, continuació dels debats dels fòrums esmentats i que es poden trobar a la plataforma de CONSESCAT, sobre com ha de ser l’educació dels infants i joves en l’època no tant de la globalització però si de la tecnologia i quin ha de ser el rol i la formació que necessita el docent del segle XXI.


Data de publicació: 11/11/2013