Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Congrés de Pedagogia Social a Girona | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Recerca i Comissions > Comissió Pedagogia Social

Congrés de Pedagogia Social a Girona

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Grups de Recerca > Congrés de Pedagogia Social a Girona

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya, representat per la Vocal de Social, Montserrat Juanpere, la Coordinadora del Grup de Treball de Pedagogia Social, Pilar Morral i la Vocal de Girona, Marta Pagès, ha participat en el Congrés Internacional XXIX Seminari Interuniversitari de Pedagogia Social: Pedagogia Social, Joventut i Transformacions Socials que ha tingut lloc al Palau de Congressos de Girona els passats 14, 15 i 16 de setembre, organitzat per la Universitat de Girona i la Sociedad Iberoamericana de Pedagogía Social (SIPS). 

El Congrés ha comptat amb la col·laboració del COPEC, un congrés captivant on la pedagogia, la participació, la transformació social i la joventut han tingut un paper protagonista i acollint tècnics, universitaris, investigadors, docents i altres professionals de l’àmbit de la pedagogia social i la joventut.

El Congrés de pedagogia social ha propiciat la reflexió i ha mostrat múltiples programes i accions que es desenvolupen en l'àmbit social orientades als joves. El Congrés ha permès l’intercanvi de coneixement entorn experiències pedagògiques en altres contextos diferents dels més populars de la pedagogia. D'aquesta manera, la pedagogia social pren relleu en àmbits com el lleure, els mitjans de comunicació, el món del treball, el sector cultural, la salut, l'urbanisme, etc. 
Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Grups de Recerca > Congrés de Pedagogia Social a Girona


Entre els ponents a destacar en l’Eix 2: Polítiques de Joventut i Acció Socioeducativa "De la vulnerabilitat al compromís a través de l'acció socioeducativa: claus per transformar les polítiques de joventut" a càrrec de Miguel Melendro de la Universidad  Nacional de Educación a Distancia. També Divina Frau-Meigs, en la seva ponència "Més enllà del nadiu digital: el repte de connectar l’alfabetització digital amb els nous mètodes pedagògics per infondre la creativitat en les humanitats" ha posat èmfasi en el nou escenari educatiu al que ens reta l'era digital en la que vivim. 


En les experiències i iniciatives "Skateland: patina i lluita" o la presentació a càrrec de Manel Jiménez i equip de "WebDoc HEBE: La creació audiovisual com a eina d’investigació per a la difusió interactiva dels moments, espais i processos d’apoderament juvenil" ha captivat a l’auditori amb la presència dels joves participants.

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Grups de Recerca > Congrés de Pedagogia Social a Girona
Han estat unes jornades analítiques, crítiques i participatives, on s’han aportat experiències, coneixements tècnics i vivencials, i sobretot importants aportacions sobre l’escenari actual dels joves, la seva projecció futura i la seva participació en tots els àmbits de la societat actual, que aviat farà públiques la organització del Congrés. 

Vídeo resum amb les fotografies que es van fer durant el Congrés:Data de publicació: 19/9/2016