Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com JORNADA D´ACOMPANYANTS DE TRANSPORT ESCOLAR - CC ALT EMPORDÀ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies territorials > COPEC-Girona

JORNADA D'ACOMPANYANTS DE TRANSPORT ESCOLAR - CC ALT EMPORDÀ

El passat 6 de setembre la nostra vocal de la Junta de Govern i responsable del Col·legi de Pedagogs de Catalunya a Girona, Marta Pagès, va participar en la JORNADA D'ACOMPANYANTS DE TRANSPORT ESCOLAR que organitzà el Consell Comarcal de l'Alt Empordà a Figueres, amb el taller sobre “LA TASCA EDUCATIVA AMB INFANTS I ADOLESCENTS”. 

Marta Pagès va centrar la seva ponència en dos aspectes bàsics: 1) Com podem desenvolupar una òptima funció educativa amb infants i adolescents en el transport escolar i 2) Quines són les condicions per desenvolupar la tasca

En aquest sentit, parlà de la formació (continuada) i les competències professionals (flexibilitat, comprensió, empatia, coordinació i comunicació, organització...), sobre el coneixement i comprensió de les edats i etapes evolutives (primera infància, segona infància, etapa escolar, pubertat/adolescència) i finalment, de les estratègies educatives per a totes les edats. També, va anomenar Quins conflictes ens podem trobar durant el transport escolar i consideracions que cal tenir en compte per poder solucionar-los.

Va concloure la seva intervenció amb un reconeixement a la tasca educativa que els professionals acompanyants del transport escolar desenvolupen i una dinàmica interactiva amb els participants.

Per donar un regust final a la importància de l'educació va compartir un poema de Gabriel Celaya, destacant la IMPORTANT TASCA D'EDUCAR: 

Educar es lo mismo
que poner motor a una barca…
hayque medir, pesar, equilibrar…
… y ponertodoen marcha.
Para eso,
uno tiene que llevar en el alma
un poco de marino…
un poco de pirata…
un poco de poeta…
y un kilo y medio de paciencia concentrada.
Pero es consolador soñar
mientras uno trabaja,
que ese barco, ese niño
irá muy lejos por el agua.
Soñar que ese navío
llevará nuestra carga de palabras 
hacia puertos distantes,
hacia islas lejanas.
Soñar que cuando un día
esté durmiendo nuestra propia barca,
en barcos nuevos seguirá 
nuestra bandera enarbolada.

Data de publicació: 15/9/2017