Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com DIA UNIVERSAL DE LA INFÀNCIA | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Recerca i Comissions > Comissió Pedagogia Social

DIA UNIVERSAL DE LA INFÀNCIA

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Grups de Recerca > DIA UNIVERSAL DE LA INFÀNCIA


EL 20 de novembre se celebrà Dia Universal la Infància. Amb aquesta efemèride celebrem que, tal dia com avui al 1959, es va aprovar la Declaració dels Drets de la Infància, que posteriorment va derivar en la Convenció dels Drets de la Infància.

La Convenció dels Drets de la Infància recull el dret a una protecció especial; a disposar d’oportunitats i serveis per desenvolupar-se física, mental, moral, espiritual i socialment, en condicions de llibertat i dignitat, el dret a l’educació, així com a la protecció vers qualsevol forma d’abandonament, discriminació, crueltat i explotació, entre d’altres.


Com a professionals de la Pedagogia i la Psicopedagogia, creiem que la Educació és un dret imprescindible, que ajuda a l’assoliment d’altres drets i llibertats del ésser humà, però que necessita del compliment d’altres drets per fer-se efectiu. En el context actual en el que vivim, segons Save The Children amb dades de l’IDESCAT de 2015, un de cada 3 infants a Catalunya vivien per sota del llindar de la pobresa a Catalunya.  A més a més, el 11,7% de la infància catalana vivia en situació de privació material severa al 2015. Situació greu, que no ha millorat en els darrers anys.

Des del Col·legi de Pedagogs de Catalunya treballem per fer possible que aquests drets puguin fer-se efectius en la nostra pràctica diària participant en els processos educatius formals i no formals de la infància, que fomenten mecanismes per a què els infants participin en condicions de igualtat d’oportunitats, per promoure espais protectors i de bon tracte, espais educatius que facilitin el seu desenvolupament integral.

També avui, i cada dia, volem posar-nos a disposició dels diferents agents educatius i socials per contribuir conjuntament en la lluita per la garantia de Drets de la Infància.

 

Roger Caro
Membre del Grup de Recerca de Pedagogia Social
Col·legi de Pedagogs de Catalunya

 

Data de publicació: 20/11/2017