Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COPEC SIGNA EL PACTE CONTRA LA SEGREGACIÓ ESCOLAR DE CATALUNYA | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies professionals > Vocalia Pedagogia i Escola

COPEC SIGNA EL PACTE CONTRA LA SEGREGACIÓ ESCOLAR DE CATALUNYA

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya ha signat el PACTE CONTRA LA SEGREGACIÓ ESCOLAR DE CATALUNYA presentat en el Parlament de Catalunya el passat 18 de març, conjuntament amb un centenar d'Ajuntaments, Grups Parlamentaris i entitats de la Comunitat Educativa.
Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Vocalies Professionals > COPEC SIGNA EL PACTE CONTRA LA SEGREGACIÓ ESCOLAR DE CATALUNYA Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Vocalies Professionals > COPEC SIGNA EL PACTE CONTRA LA SEGREGACIÓ ESCOLAR DE CATALUNYA
Un Pacte que segons el Síndic de Greuges ha de permetre "la igualtat entre els desiguals, perquè avui dia hi ha desigualtat desigual" per la seva part el Conseller d'Educació en la seva intervenció ha valorat que "el Pacte és una millora pedagògica i social, però també educativa i comunitària".

El denominador comú de les intervencions dels representants de les entitats signants, fou la importància del Pacte per a ser proactius contra la segregació escolar i territorial, però la necessitat de dotar-lo de recursos econòmics per a què pugui reeixir.

El PACTE CONTRA LA SEGREGACIÓ ESCOLAR, que beu de la LEC, afecta a tots els Centres Educatius -públics i privats- que conformen el SERVEI D'EDUCACIÓ DE CATALUNYA, de les mesures que incorpora destaquem:
  • Aprovació d'un nou decret per l'admissió de l'alumnat
  • Major dotació de recursos per als Centres d'alta complexitat
  • Garantir la gratuïtat efectiva de l'alumnat en tots els Centres Educatius
  • Desplegament de mesures per garantir la proporcionalitat d'alumnes en tots en Centres Educatius
Tots els signants del Pacte es comprometen a la lluita contra la segregació i seran els qui en faran seguiment cada 6 mesos per al seu desplegament i implementació arreu del territori.

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya que acull a pedagogs/gues i psicopedagogs/gues, té com a un dels seus objectius col·laborar i donar suport a les institucions catalanes per treballar des de la pedagogia per l'educació del nostre país envers la justícia social i contra les desigualtats. En aquest sentit compartim amb el PACTE la lluita contra la segregació, apostant per una educació inclusiva, crítica, tolerant i respectuosa. Valors irrenunciables de la Pedagogia i de la Comunitat educativa de la que en forma part el COPEC.

Data de publicació: 22/3/2019