Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COPEC - VALORACIÓ MANIFEST INCORPORACIÓ EDUCADOR/A SOCIAL A L´ESCOLA<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > La veu del COPEC

COPEC - VALORACIÓ MANIFEST INCORPORACIÓ EDUCADOR/A SOCIAL A L'ESCOLA


MANIFEST: "LA FIGURA DE L’EDUCADOR/A SOCIAL ALS CENTRES ESCOLARS"


El Col·legi de Pedagogs de Catalunya ha rebut, mitjançant la Sectorial d'Acció Social, Ensenyaments i Humanitats de la Intercol·legial, petició per a donar suport al MANIFEST que ha fet el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya, reivindicant la incorporació de l'educador/a social a les Escoles i Instituts.

La Junta de Govern del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, ha valorat el contingut del MANIFEST i estem d'acord amb els reptes que es plantegen als Centres Educatius.

En aquest sentit, seria un MANIFEST que es podria recolzar si s'adrecés a totes les disciplines educatives i socials que treballen dins i fora dels Centres Educatius. I no només relacionat amb els educadors i educadores socials.

Considerem que aquests reptes són objectius prioritaris dels i de les professionals que actualment desenvolupem la nostra tasca en les escoles i instituts (mestres, professorat, pedagogs/gues, psicopedagogs/gues, psicòlegs/gues).

És per això que des del Col·legi de Pedagogs de Catalunya creiem que és bo obrir un debat, ja que a priori sembla que s'envaeixen competències de les diferents disciplines que ja portem a terme llurs funcions i tasques en Escoles i Instituts com mestres, professors/res, pedagogs/gues, psicopedagogs/gues i psicòlegs/gues. Caldria especificar concretament els perfils a cada camp i les seves àrees d'actuació.

Quant al decàleg de funcions de l'educadora i l'educador social als centres educatius, considerem que el podríem signar perfectament com a funcions del pedagog/a i del psicopedagog/a.

És per això que no podem donar suport al Manifest i al Decàleg, tal i com està, si no s'expliciten més extensament les funcions diferencials de l'educador/a social, perquè valorem que s'estan envaint competències del pedagog /a i psicopedagog/a.


Junta de Govern
Col·legi de Pedagogs de Catalunya
9 de maig de 2019

Data de publicació: 10/5/2019