Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com VII JORNADA REPENSEM L´ESCOLA 2021 DE MRP GIRONA | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies territorials > COPEC-Girona

VII JORNADA REPENSEM L'ESCOLA 2021 DE MRP GIRONA

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Vocalies Territorials > VII JORNADA REPENSEM L´ESCOLA 2021 DE MRP GIRONA


El Moviment de Renovació Pedagògica de Girona, enguany, ha recuperat la Jornada, suspesa el 2020, Repensem l’Escola del MRP de Girona s’ha centrat en l’Aprenentatge de futur per avançar, amb el suport de COPEC-GIRONA representats per Susagna Riera, membre de la Junta de Govern i responsable del COPEC a Girona. S’ha estructurat en dues trobades, una de diàleg, en format telemàtic, el 18 de maig i una segona part presencial, amb la Fira d’Experiències el 29 de juny.

En la 1a trobada del DIÀLEG entre Rosa Artigal, Directora d’acció educativa del Consorci d’Educació de Barcelona i Jordi Feu, catedràtic de Sociologia de la UdG, ens van exposar la seva mirada respecte els aprenentatges que podem extreure de la situació viscuda, la funció dels equips educatius que han estat ampliats per atendre les necessitats socials, la importància de la intervenció sistèmica, els efectes de la sobreexposició als aparell electrònics i com repensar els espais educatius.  Tenint sempre en compte tot l’entorn del sistema educatiu i la importància de l’educació amb mirada 360.  Diàleg interessant juntament amb les intervencions dels assistents. Evidentment, cal que tots i totes ens esforcem a repensar l’escola per adaptar-la i adaptar-nos a les noves necessitats contínuament canviats.

En la segona trobada s’ha fet la FIRA D’EXPERIÈNCIES,  amb la presentació de 5 experiències:

  • Currículums i aprenentatges globalitzats, amb l’escola carrilet de Palafrugell
  • Acció tutorial compartida, amb la UEC Can Cuní i Ins. Pere Alsius del Pla de l’Estany
  • Entorns Digitals d’aprenentatge, amb l’escola Lacustària de Llagostera
  • Comunicació i vincle amb les famílies, de l’Escola Frigolet de Porqueres
  • Promoure la igualtat d’oportunitats, Casal dels infants, Ins S. Espriu i altres centres de Salt

S’ha dut a terme a l’Escola Àgora de Girona, amb l’assistència d’una quarantena de professionals de l’educació que han compartit les dinàmiques, aprenent i aportant alhora entre tot@s i gaudint del contacte interpersonal amb un berenar a l’acollida sota els arbres del pati, respectant la distància i les mesures recomanades per sanitat.

Per a cada experiència exposada, en treball cooperatiu i conjunt s’ha cercat la clau de l’èxit, possibles aspectes a millorar, elements replicables i reptes de futur.  Aquestes trobades aporten idees, motius de reflexió i sempre encàrrecs pedagògics a adaptar a la pròpia realitat. Les exposicions han estat ben presentades i a valoració ha estat molt positiva perquè s’han analitzat els temes que afecten a tot l’àmbit educatiu.

Ens trobem en la propera jornada del REPENSEM L’ESCOLA, del 2022.
Us convidem a participar de l’edició del REPENSEM L’ESCOLA  d’aquest curs 2021

És una jornada que cada any promovem des del Moviment de Renovació Pedagògica de Girona. El curs passat la teníem prevista pel 14 de març, just el dia que es va iniciar el confinament, i ja amb tot preparat el vam haver de suspendre.

Aquest curs amb les forces renovades i amb ganes compartir amb vosaltres els aprenentatges de futur que podem extreure d’aquest any de pandèmia, ens agradaria comptar amb vosaltres a l’edició d’enguany!!

Degut a les mesures Covid, hem plantejat el REPENSEM 2021 en dos actes diferents en dos dies diferents, tot i que mantenen la unitat de formar part d’una mateixa Jornada. 

El dimecres 19 de maig, telemàticament, la conversa pòrtic de la Jornada: APRENENTATGES DE FUTUR PER AVANÇAR amb la Rosa Artigal i en Jordi Feu 

I el dimarts 29 de juny, presencialment, una FIRA d’EXPERIENCIES  amb la participació de diversos centres educatius i territoris

Trobareu més informació en el cartell que us adjuntem, i també el botó d’inscripció a la Jornada.

Organitza: Moviment de Renovació Pedagògica de Girona

Amb el suport de: Fundació Ser.Gi, Col·legi Oficial de Pedagogia a Girona, Escola Àgora Girona, Serveis Educatius del Gironès, Càtedra de Renovació Pedagògica.

Data de publicació: 30/6/2021