Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com IX JORNADES DE MEDIACIÓ DE TARRAGONA ´DRETS FONAMENTALS I MEDIACIÓ´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies territorials > COPEC-Tarragona

IX JORNADES DE MEDIACIÓ DE TARRAGONA "DRETS FONAMENTALS I MEDIACIÓ"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > IX JORNADES DE MEDIACIÓ DE TARRAGONA "DRETS FONAMENTALS I MEDIACIÓ"

El 2 de novembre es van inaugurar les IX JORNADES DE MEDIACIÓ DE TARRAGONA: "DRETS FONAMENTALS I MEDIACIÓ", amb la conferència inaugural “Conèixer els mecanismes de la conversa com a eina de treball per als mediadors/res”, d’ESTRELLA MONTOLIU, catedràtica de Lingüística Hispànica de la UB, que analitzà el valor de l’ASSERTIVITAT i de l’ESCOLA ACTIVA i la necessitat de deixar espais per a la tasca única on interactuar i comunicar-se mútuament sense interferències, en un entorn comunicatiu real.

Va ser el tret de sortida a unes Jornades on, els dilluns i dimecres fins el 2 de desembre, es duran a terme temàtiques al voltant de la MEDIACIÓ des de diferents vessants, a càrrec de les entitats organitzadores: Col·legi de Pedagogs de Catalunya a Tarragona, Col·legi de Graduats Socials de Tarragona, IMSST: Ajuntament de Tarragona, Col·legi Oficial de Treball Social, Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona, IMET: Ajuntament de Tarragona, Associació de Professionals de la Mediació de Tarragona, Agència de l’Habitatge de Catalunya i IMSST i Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya a Tarragona.

És en aquest context que el 4 de novembre, segona sessió de les jornades, Marta Fabregat, vocal del COPEC a Tarragona, va liderar i moderar el taller de “MEDIACIÓ ESCOLAR I FAMILIAR EN ÈPOCA DE CONFINAMENT” a càrrec de Joan Gamero, el nostre vocal de Pedagogia i Escola. Gràcies al seu coneixement i experiència, vàrem poder entendre com la pandèmia havia canviat el funcionament i estructura de la mediació entre família, escola i alumnes. A més, ens va oferir tot un ventall de tècniques i estratègies per a poder efectuar una intervenció de qualitat a l’hora d’acomplir en una mediació.

Finalment, no puc acabar aquest post sense esmentar una reflexió que Joan Gamero ens va fer arribar, “com de qualsevol adversitat o necessitat podem convertir-les en una oportunitat”. És a dir, trobar la part positiva com a resposta als problemes. I que com a pedagogues i pedagogs som resilients i sempre busquem solucions per ajudar a les persones, ja que és la nostra comesa, perquè treballem amb les persones i treballem per les persones.

Publicat el 4/11/2020

__________________________________________

La Taula de Mediació de Tarragona, de la que COPEC-TARRAGONA en forma part, ha organitzat les IX JORNADES DE MEDIACIÓ DE TARRAGONA,, que enguany abordarà el tema "DRETS FONAMENTALS I MEDIACIÓ", en el marc de la situació de pandèmia que estem vivint.

Per adaptar-se a la situació actual i poder seguir generant coneixement al voltant de la mediació, les IX Jornades de Mediació de Tarragona, es farà en format telemàtic en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili, des del 2 de novembre al 2 de desembre, en sessions de 2 hores els dillluns i dimecres, on es debatran drets fonamentals amb la mirada de la mediació, des de diferents vessants.

COPEC-TARRAGONA, liderarà la sessió del dia 4/11/2020, amb el taller “Mediació escolar i familiar en època de confinament”, a càrrec de Joan Gamero Gómez, pedagog i mediador familiar, vocal de Pedagogia del COPEC, taller que serà presentat i moderat per Marta Fabregat Oró, pedagoga i mestre, vocal de Tarragona del COPEC.

PROGRAMA DE LES IX JORNADES DE MEDIACIÓ DE TARRAGONA

TEMA: "DRETS FONAMENTALS I MEDIACIÓ"

DURADA: del 2 de novembre al 2 de desembre de 2020,

HORARI: de 17.30 a 19.30 h

FORMAT: Videoconferència MS TEAMS

INSCRIPCIONS SENSE COST A: http://wwwa.fundacio.urv.cat/congressos/ix-jornades-mediacio/inscripcio

ORGANITZADORS: TAULA DE MEDIACIÓ DE TARRAGONA, de la que el COPEC-TARRAGONA, en forma part.

COL·LABORA: Universitat Rovira i Virgili (FCEP i Oficina de Congressos)

RECONEIXEMENTS:

Departament d'Educació, dins del pla de formació docent (pendent de resolució)

Centre de Mediació en Dret Privat, com a formació contínua dels mediadors/res habilitats/des

MÉS INFORMACIÓ: alternativamediacio@hotmail.es

Publicat el 15/10/2020

___________________________________________


Data de publicació: 5/11/2020