Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com LA VANGUARDIA - V. GÓMEZ I M. CORTES: ´AULES PANDÈMIQUES´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

LA VANGUARDIA - V. GÓMEZ I M. CORTES: "AULES PANDÈMIQUES"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > LA VANGUARDIA - V. GÓMEZ I M. CORTES: "AULES PANDÈMIQUES"


M. Victòria Gómez, vicepresidenta

A Lleida, "molts dies el sol no s'aixeca fins les 12 del migdia o, directament, no s'aixeca", amb el que "persisteix la boira baixa, amb la consecuent humitat elevada i absència de calor solar", ha explicat la docent, que ha exclamat que "el fret de veritat està per venir".

Treballar en aquestes condicions, en una aula amb 25 alumnes, "es difícil" y "si no ens morim de covid, segur que agafarem un refredat de campeonat", ha etzibat la professora, que ha afegit que els alumnes combaten el fret amb camisetes groixudes, anoracs i les noies tapen les cames amb llargues bufandes.

Els alumnes de Victòria Gómez viuen amb "resignació" la pandèmia i les limitacions que comporta, que en el cas dels joves suposa "no poder sortir per les nits, i fins fa uns dies limitava la socialització en l'àmbit escolar". "Profe, és que vivim en blanc i negre", es queixà un dels seus alumnes, una frase que per a la profesora "resumeix com se senten".

Malgrat tot, com experta en pedagogia i vicepresidenta del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya (COPEC), Victòria Gómez creu que la pandèmia "presenta una bona oportunitat per a reafirmar la resiliència dels joves i el seu esperit crític".

Maria Cortés, coordinadora del Grup de Recerca de Mediación

Per la seva part, la mestra de P5 de l'escola Andersen de Terrassa (Brcelona) Maria Cortés, ha explicat que com institució "vam decidir que els alumnes de P5, tot i no estar obligats a dur mascareta, la utilitzéssim en les entrades i sortides".

Una nova rutina -ha assenyalat- que els infants "han incorporat amb tota naturalitat", com ho han fet, "a la seva mida", com la propia higiene i la dels elements de l'aula per fer front al COVID.

Els alumnes "tenen tan interioritzat les normes" que quan algú d'ells oblida posar-se la mascareta o rentar-se les mans, s'avisen entre ells cridant "que hi ha covid!", ha ressaltat.

"Parlem de la pandèmia amb natularitat" per a què "no la visquin d'una manera traumàtica", ha destacat Maria Cortés, que és membre de la xarxa d'esxpertes del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya (COPEC)


Data de publicació: 30/11/2020