Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com A. ESCLUSA ´COMUNICACIÓ MÉS ALLÀ DE LA DISCAPACITAT´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Observatori professió > Fons Documental

A. ESCLUSA "COMUNICACIÓ MÉS ALLÀ DE LA DISCAPACITAT"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > A. ESCLUSA "COMUNICACIÓ MÉS ALLÀ DE LA DISCAPACITAT"

100 IDEES PER A FAMÍLIES


Anna EsclusA Feliu (Col. 0048), llicenciada en Pedagogia, Formadora de Basale Stimulation, Terapeuta Affolter i Practitioner en PNL.

Us presentem el nou llibre d’Anna Esclusa, “Comunicació més enllà de la discapacitat: 100 idees per a famílies”. És una proposta pensada per oferir suport a familiars de persones amb discapacitat en la seva comunicació i relació amb la persona afectada. La guia està estructurada en sis apartats amb colors diferents segons la temàtica, amb tres parelles de personatges il·lustrats per a representar els tres grans col·lectius als quals va dirigida la guia: familiars de persones que han nascut amb una discapacitat, que han patit un dany cerebral sobrevingut (ictus, traumatisme cranioencefàlic, etc.) o que  es troben en un procés de demència.

S’ofereixen idees per tal de reforçar la comunicació, sobretot quan aquesta no és possible mitjançant les paraules degut al grau d’afectació de la persona amb discapacitat. També vol afavorir la comprensió de comportaments que pot tenir aquesta persona i que poden ser “diferents” als que pertocaria per la seva edat cronològica (crida, fa moviments repetitius, es nega a fer, s’agredeix a ell mateix o els altres...).

Hi ha tres aspectes innovadors en la proposta:

  • Mirada àmplia i integradora: No és una guia específica per a una patologia. S’insisteix en allò que ens uneix a tots: la necessitat de comunicar-nos i vincular-nos als altres. S’hi fan propostes amb conceptes novedosos en l'atenció a persones amb discapacitat o dependència.
  • No s’ofereixen receptes: S’ofereixen propostes sobre les quals el familiar és lliure d’experimentar i/o fer-se-les seves i s’inclouen espais per a poder-hi anotar aquestes observacions i reflexions pròpies. Es tracta d’acompanyar les famílies a sentir-se segures i creatives en la seva relació amb la persona estimada.
  • El llibre s’acompanya d’un suport online aprofitant les xarxes socials i la pròpia web. En elles l’usuari pot accedir a tutorials, directes, tallers o a un acompanyament El llibre és el punt de partida per a un projecte compartit amb altres professionals de l’àmbit de la discapacitat amb l’objectiu de crear entre tots, professionals i familiars, una xarxa de suport i intercanvi.

La GUIA i el PROJECTE compten amb el suport del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya (COPEC).  

Anna Esclusa és pedagoga, formadora de Basale Stimulation, terapeuta Affolter, Heartmath Practitionner i està formada en PNL i TFT-Algoritmes. Treballa des de fa prop de vint-i-cinc anys en l’àmbit de la discapacitat i actualment col·labora amb l’hospital Asepeyo Sant Cugat.  

Fitxa tècnica

Nº de pàgines: 308

Editorial: Círculo Rojo

Idiomes: Català i Castellà

ISBN: 978-84-1374-268-7

Any d’edició: 2020

P.V.P.: 23 euros

 

Web: www.modulacion-pedagogica.com

Instagram: modulacionpedagogica

Facebook: modulacionpedagogica

Youtube: modulación pedagógica

Data de publicació: 28/1/2021