Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com CELEBRANT LA DIADA DE SANT JORDI AMB PEDAGOGIA: “CULTIVAR UNA INFANCIA CREATIVA” | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies territorials > COPEC-Girona

CELEBRANT LA DIADA DE SANT JORDI AMB PEDAGOGIA: “CULTIVAR UNA INFANCIA CREATIVA”

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > CELEBRANT LA DIADA DE SANT JORDI AMB PEDAGOGIA: “CULTIVAR UNA INFANCIA CREATIVA”

NOTA DE PREMSA

Celebrant Sant Jordi amb pedagogia: “CULTIVAR UNA INFANCIA CREATIVA”

  • En el marc de Sant Jordi la pedagoga Susana Arjona, presenta el llibre "CULTIVAR UNA INFANCIA CREATIVA: cuentos y reflexiones para ayudarnos a educar en família y en sociedad"
  • Basat en la PNL i la Pedagogia de l’autenticitat, el llibre parla de com educar en l’autoconsciència, la llibertat, els valors humans, l’autoestima, el respecte i la intuïció.
  • Amb aquesta presentació el Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya, valora les publicacions de pedagogs/gues i psicopedagogs/gues actuals

Catalunya, 22 d’abril de 2021,

Avui, en format telemàtic, el Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya (COPEC), ha presentat el llibre "CULTIVAR UNA INFANCIA CREATIVA: Cuentos y reflexiones para ayudarnos a educar en familia y en sociedad" de la pedagoga Susanna Arjona, organitzat per COPEC-GIRONA.

En la inauguració, Rosa Rodríguez presidenta del Col·legi Oficial de Pedagogia, ha valorat la importància d’un acte com aquest a les portes de la diada de Sant Jordi “(...) un privilegi presentar aquest llibre de divulgació pedagògica d’una de les nostres col·legiades”. Presenta a Susanna Arjona, fundadora d’Aria Vital a Girona on desenvolupa la pedagogia al llarg de la vida, des del naixement fins a la finitud. La presidenta li agraeix, en nom de la junta, la generositat en acollir al seu gabinet la seu del COPEC per als pedagogs/es i psicopedagogs/es de les comarques gironines i “col·laborant a mantenir viva la flama del COPEC a Girona”. 

Continua Susagna Riera, vocal i responsable del COPEC a Girona, que fa una breu glossa de la trajectòria de Susanna Arjona dient que “aposta per la pedagogia de l’autenticitat” i que l’obra se situa en les noves generacions de publicacions de caràcter pràctic on d’una forma creativa aporta eines a famílies i a professionals de l’educació, perquè puguin ajudar als infants a fer ús de la seva consciència. “Les persones educadores encara tenim moltes coses per aprendre, aquest llibre ens recorda que sempre hem de tenir les portes obertes per evolucionar”. 

Segueix Susanna Arjona, pedagoga i especialitzada en psicopedagoga terapèutica, autora del llibre "Cultivar una infància creativa". El nom del llibre fa referència a la creativitat perquè "cadascú ha de trobar com expressem la nostra creativitat i així ens veiem com som sense les normes socials i ens porta a la intimitat amb nosaltres mateixos". Comenta que "t’has d’atrevir a rebre molts ’nos'perquè al final arriben els ’sís'", i que el llibre fa arribar el PNL a través dels contes "per ajudar i acompanyar per una societat més rica".

Arjona explica que ha escollit els contes perquè “mitjançant les metàfores ens ajuden a raonar millor i despertar l’interès dels infants, a la seva comprensió i  interiorització" i valora la tasca de pedagogs/gues perquè "som els guardians dels infants perquè puguin desenvolupar les habilitats i les actituds del que brilla i del que no brilla".

La sessió conclou amb una tertúlia entre l’autora i els assistents on es debat el terme de la creativitat, les diferents visions i pensaments divergents, la riquesa de la diferència, la rica etapa de l’adolescència i les seves creences, la gestió del temps, entre altres temes. Clou l’acte la Susagna Riera, agraint a l’autora el regal pedagògic que ha fet per Sant Jordi, acabant amb el lema del COPEC: “Salut, cultura i pedagogia”.

__________________________

Més informació copec@pedagogs.cat i 609 403 879

Data de publicació: 22/4/2021