Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com LA VANGUARDIA - A. NAVÍO, M. JUNTA GOVERN: ´COM ENSENYAR ALS FILLS A APRENDRE DELS ERRORS´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

LA VANGUARDIA - A. NAVÍO, M. JUNTA GOVERN: "COM ENSENYAR ALS FILLS A APRENDRE DELS ERRORS"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > LA VANGUARDIA - A. NAVÍO, M. JUNTA GOVERN: "COM ENSENYAR ALS FILLS A APRENDRE DELS ERRORS"


LA VANGUARDIA - 29/04/2021

Periodista Roxana Ibañez - Participa ANTONI NAVÍO, membre de la Junta General de Govern del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya. 

"COM ENSENYAR ALS FILLS A APRENDRE DELS ERRORS"

"L’error cal processar-lo, i la clau està en això, a activar-ho, a repensar-ho i a saber què és el que es pot fer per a no tornar a cometre-ho o per a reconduir aquesta situació que ens ha portat a aquesta equivocació".

"Normalment s’associa l’error al fracàs. Perquè si els nois i les noies veuen que l’única cosa que obtenen amb l’equivocació és un fracàs, ja sigui en els estudis o en les decisions que prenen en la vida, no voldran passar per aquesta via. I si com a família no els ensenyem a processar aquesta fallada, serà més fàcil que es deixin portar per la frustració, l’atordiment o el desconcert. O bé els farem dependents que uns altres els diguin com han de fer les coses."

"Processar l’error és la millor forma perquè aprenguin a millorar i a fer les coses de manera autònoma. En aquest sentit, i encara que ens costi com a pares i mares, cal transmetre’ls la idea que aquesta fallada té un element positiu i no sempre és una cosa punitiva. Per exemple, quan en una avaluació suspenen o reproven, poden analitzar aquest error que van cometre i com el poden millorar."

Data de publicació: 29/4/2021