Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com CONVERSES PEDAGÒGIQUES 2021: UDG - SER.GI - COPEC GIRONA | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies territorials > COPEC-Girona

CONVERSES PEDAGÒGIQUES 2021: UDG - SER.GI - COPEC GIRONA

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > CONVERSES PEDAGÒGIQUES 2021: UDG - SER.GI - COPEC GIRONA

S’han dut a terme una nova edició de les CONVERSES PEDAGÒGIQUES, impulsades per la Facultat d’Educació i Pedagogia de la UdG, amb la col·laboració de la Fundació Ser.Gi i el COPEC, en format telemàtic en dues sessions, on s’han abordat dos temes de gran impacte EDUCACIÓ EN TEMPS DE GUERRA I PANDÈMIA i PEDAGOGIES FEMINISTES, amb ponències de gran nivell, combinant la teoria amb la pràctica.

En la sessió d’ahir, participà ALICIA LINARES, vocal de Pedagogia i Empresa, amb la conferència PEDAGOGIA I DONA, L’ESTAT DE LA QÜESTIÓ, on destacà la contribució de les PEDAGOGUES "Les dones no ocupen llocs de lideratge les veus autoritzades continuen sent d’homes, però les pedagogues generem oportunitats a les persones per a créixer en entorns complexos""

Per la seva banda, SUSAGNA RIERA, vocal de COPEC-GIRONA, en la presentació destacar la importància de les CONVERSES per a donar resposta a les necessitats d’avui:

Benvinguts i benvingudes

Primer de tot voldria agrair el lideratge de la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG de la mà de Silvia Mayoral, coordinadora dels estudis de pedagogia per, un any més impulsar les molt esperades Converses Pedagògiques, i agrair a Bru Rovira per la seva coordinació i implicació perquè tot fossin una realitat. Una salutació a Lluis Puigdemont director de la Fundació Ser.Gi, molt compromesos amb l’educació i amb qui també compartim i col·laborem en molts espais.

Des del Col·legi Oficial de Pedagogia, i des de la seva delegació de GIRONA, estem molt contents que puguem reprendre aquestes converses per més que en format telemàtic, com recomana la situació actual.  És una manera d’aproximar-nos als temes que més couen a la societat i que requereixen una mirada des de la pedagogia. Estem parlant de pedagogia

Social, pedagogia de drets i deures, de necessitats, de superar hàndicaps que continuen vigents. Aquest any amb unes ponències que són reincidents i que hem de poder analitzar perquè l’educació arribi a tothom, perquè els afectats no perdin aquest dret. I com millor que fer-ho que escoltant els que ens poden donar la informació de primera mà.

Les situacions de crisi,  l’educació en estats d’emergència, de pandèmia com la que estem vivint,  tractades per la Sheila González i en Bru Rovira, abordant la pedagogia des de l’emergència, des de la crisi que ha generat la pandèmia... “Crisi” de salut, social i econòmica com la que ens hem vist implicats a escala mundial.  I la contínua relegació de la dona en la societat, abordat des de la pedagogia, tant en el seu vessant acadèmic-científic amb Ingrid Agud i com afrontar-la des de la nostra intervenció, amb Alicia Linares.

Cal una anàlisi important i que entre totes i tots repensem com millorar aquesta situació i aquestes Converses que agrupen la investigació, el coneixement, la pràctica i el reconeixement han de suposar per a tots i totes nosaltres, alumnes i professionals un punt d’inflexió per a poder dissenyar  hipòtesis, projectes i reflexions per a treballar. L’educació, la societat i les desigualtats que es viuen requereixen una pedagogia adaptada.

Aquest és l’esperit del COPEC, treballar conjuntament i des del coneixement pedagògic per avançar en els reptes que ens envolten.

Moltes gràcies per ser aquí.EDUCACIÓ EN TEMPS DE GUERRA I PANDÈMIA - DIMECRES 28 DʼABRIL DE 2021

9-10:15h – Sheila González – Educació en temps de pandèmia
10:30-11:45h – Bru Rovira – Educació en estat d’emergència (guerra)
11:45- 12:15 – Descans
12:15-13:15h – Taller alumnat. Debat en grups petits
13:15-14h – Plenari – Posada en comú alumnat + els dos ponents

PEDAGOGIES FEMINISTES -DIMECRES 5 DE MAIG DE 2021

9.00-10.15h. – Íngrid Aguad – Panoràmica de pedagogies feministes
10.30-11.45h. Alicia Linares – Pedagogia i dona. Estat de la qüestió
11.45-12.15h. – Descans
12.15-13.15h. – Taller alumnat. Debat en grups petits
13.15-14.00h. – Plenari – Posada en comú alumnat + els dos ponents

Cicle organitzat des de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona, El Consell Social de la UdG, el Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya (COPEC) i la Fundació SER.GI.

En cas que hi hagi persones interessades a ser oient, les jornades es transmetran per YOUTUBE des dels canals de la UdG.

EDUCACIÓ EN TEMPS DE GUERRA I PANDÈMIA:  https://youtu.be/QQNvqsE-xkw

PEDAGOGIES FEMINISTES:  https://youtu.be/qlVpjpQpxrE

Data de publicació: 6/5/2021