Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com FIRA D’EMPRENDORIA PEDAGÒGICA AMB ELS ALUMNES DE PEDAGOGIA DE LA UB | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies professionals > Vocalia Pedagogia Laboral i d´Empresa

FIRA D’EMPRENDORIA PEDAGÒGICA AMB ELS ALUMNES DE PEDAGOGIA DE LA UB

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > > FIRA D’EMPRENDORIA PEDAGÒGICA AMB ELS ALUMNES DE PEDAGOGIA DE LA UB

Un curs més, el Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya, mitjanant la vocalia de Pedagogia i Empresa, ha col·laborat amb l’assignatura de 3r de pedagogia “Professionalització i Sortides Professionals II” de la Facultat d’Educació de la UB.

Una col·laboració que el COPEC porta fent des de fa varis cursos i que enguany s’ha fet en 3 moments:

JORNADA INAUGURAL: el 19/02/2021, en la que va participar la presidenta del COPEC, Rosa Rodríguez, presentant al Col·legi Oficial de Pedagogia, el referent professional dels futurs pedagogs/gues, i les sortides del pedagog/a en el mercat laboral.

FIRA D’EMPRENEDORIA: del 22 al 27/05/2021, en què Alicia Linares, vocal de Pedagogia i Empresa, va participar, en representació del COPEC, com avaluadora externa dels 41 projectes d’Emprenedoria Pedagògica que portaren a terme, per equips els alumnes, en una FIRA DEMPRENEDORIA PEDAGÒGICA, abans presencial ara telemàtica, que esdevé el resultat de la feina feta durant tota l’assignatura.

JORNADA DE CLOENDA: el 28/05/2021, on es van donar cita els totes i tots els estudiants de 1r i de 3r de l’assignatura “Professionalització i Sortides Laboral I i II, en la que entre altres ponents, va participar Alicia Linares, vocal de Pedagogia i Empresa, fent una valoració general del que ha estat la feina feta pels futurs pedagogs i pedagogues, destacant la creativitat, la innovació i la viabilitat dels 41 projectes avaluats. Ponència de la que es destaca l’essència en:

“Les 10 frases que has de llegir per posar en marxa el teu projecte d’emprenedoria pedagògica:

 1. Emprendre és un vehicle per avançar cap a fer realitat el teu propòsit com a pedagoga i pedagog.
 2. El teu projecte d’emprenedoria ha de respirar la teva manera de fer i ser, els teus valors i la teva essència. 
 3. La recerca és una tasca clau a l’inici i també al llarg d’un projecte emprenedor. Has de ser capaç de conèixer molt bé el meu entorn, la meva competència, els teus clients... recercar i aprendre constantment.
 4. Cal treballar per tenir molt clar quina és la necessitat que resolem i, des de la Pedagogia, definir molt bé quina és la nostra proposta diferencial. 
 5. Les persones que viatgen amb tu són claus. Procura que siguin bones persones i que comparteixis amb elles els mateixos valors. 
 6. A l’inici del projecte i sempre, he de tenir molt clar la viabilitat econòmica del teu projecte. Només així podré fer realitat el meu propòsit.
 7. Fer empresa no és sinònim de res negatiu. Fer empresa voldrà dir tot allò que tu vulguis que sigui. Tot dependrà de com tu vols fer empresa. 
 8. La interdisciplinarietat és la clau de l’èxit. Els reptes que tenim per davant són complexes, hem de saber acompanyar-nos d’altres professionals que sumin al nostre propòsit emprenedor. 
 9. Quan un projecte d’emprenedoria neix, hem de visualitzar un equip autoorganitzat, flexible, àgil, transparent, responsable i molt col·laboratiu. 
 10.  Si vols saber si el teu projecte tindrà èxit, el millor que pots fer és posar-te en marxa, iterar, aprendre i millorar. “

 Expressem el nostre agraiment a l’equip docent i a la coordinació de l’assignatura per comptar, un cop mes, amb el Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya.

Data de publicació: 1/6/2021