Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com BTV - MA. PRATS XARXA EXPERTS COPEC ´ALERTA A L’ESCOLA PER LA SÈRIE ’EL JOC DEL CALAMAR’´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Televisió

BTV - MA. PRATS XARXA EXPERTS COPEC "ALERTA A L’ESCOLA PER LA SÈRIE ’EL JOC DEL CALAMAR’"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > BTV - MA. PRATS XARXA EXPERTS COPEC "ALERTA A L’ESCOLA PER LA SÈRIE ’EL JOC DEL CALAMAR’"

BTV - Alerta a escoles i instituts per la sèrie ‘El juego del calamar’ - Ana Gili 09-10-2021

Miquel Àngel Prats, doctor en pedagogia, expert en Educació i TICS, membre de la Xarxa d’Experts del COPEC

Minut 0:53 i 1:01

Aquí és clau la supervisió parental dels continguts audiovisuals que veuen els menors. “Les famílies, a vegades, usem la tecnologia de mainadera i ens desentenem de què miren els adolescents”, explica Miquel Àngel Prats, membre de la xarxa d’experts del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya. Prats conclou “a vegades els pares i mares han de poder dir que no. Dir als fills que no es pot mirar una cosa també és educar”. I fa la reflexió que moltes famílies han acabat “abdicant del lideratge que pertoca com a pares”.

Per això, Prats proposa a les famílies “no tant prohibir com regular” l’audiovisual que miren i parlar-ho amb ells, explicar-los “per què un contingut és adequat o per què no a certa edat”.  Planteja als pares que escullin “a quina edat i què han de mirar els fills”, i planteja que s’asseguin amb ells per ajudar-los a interpretar alguns continguts i distingir “realitat de ficció” o a entendre “quins valors hi ha al darrere o quina crítica es fa”.

Data de publicació: 8/10/2021