Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com RÀDIO 4 - T. CASTILLO, COORDINADORA GRPiS: ´ÉS NATURAL QUE ELS INFANTS EXPERIMENTIN AMB EL COS´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Ràdio

RÀDIO 4 - T. CASTILLO, COORDINADORA GRPiS: "ÉS NATURAL QUE ELS INFANTS EXPERIMENTIN AMB EL COS"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > RÀDIO 4 - T. CASTILLO, COORDINADORA GRPiS: "ÉS NATURAL QUE ELS INFANTS EXPERIMENTIN AMB EL COS"


RÀDIO 4 - PROGRAMA "AVUI SORTIM" PRESENTAT PER SAMANTA VILLAR 05/04/2022

Intervé Toñy Castillo, coordinadora del Grup de Recerca de Pedagogia i Salut del COPEC.


"El nostre objectiu era intentar donar un marc de reflexió per desenvolupar unes activitats que puguin ajudar a un abordatge educatiu fonamentat, tot creant un espai sobre informació, reflexió i discussió, garantint la comunicació personal i interpersonal, ja que tot això comporta a la salut integral d’infants i joves".

"La guia està fonamentada en un treball de cara a les escoles i basada a donar orientacions a professors/es. Tot i que quan parlem de donar afectivitat, d’empatia i d’altres coses importants per l’ésser humà, evidentment, incloem els pares i mares".

"Una de les activitats que proposem, és que els nens i nenes acceptin i respectin les diferències de totes les persones, és a dir, aprendre a respectar. Totes les activitats s’han basat en el respecte cap a l’altra persona, ja que com a persones hem de respectar totes les orientacions i maneres d’estimar de qualsevol nen o nena".

"Hem intentat cercar una sèrie d’activitats que puguin ser adients i significatives per tractar aquests temes, perquè no abordem concretament un sol tema, sinó que es tracta d’una diversitat de temes relacions amb la sexualitat".

"Els pares i mares han de ser capaços de parlar, dialogar, sense evitar la sexualitat. Han d’entendre que els seus fills i filles experimenten i miren el seu cos. No podem estar censurant el nen o nena contínuament".

"Els pares i mares són la base d’una bona educació, ja que des de la família es crea la base per un bon desenvolupament emocional. Es necessiten eines i recursos, amb l’objectiu d’oferir un model que ajudi als infants a potenciar els valors de no discriminació".

Data de publicació: 6/4/2022