Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com EL COPEC PARTICIPA EN LA XXIII SETMANA SENSE FUM: VIU SENSE FUMAR I COMENÇA A SUMAR | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Recerca i Comissions > GR Pedagogia i Salut

EL COPEC PARTICIPA EN LA XXIII SETMANA SENSE FUM: VIU SENSE FUMAR I COMENÇA A SUMAR

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > EL COPEC PARTICIPA EN LA XXIII SETMANA SENSE FUM: VIU SENSE FUMAR I COMENÇA A SUMAR


Consulta si has estat un/a dels premiats/des de l’Enquesta Poblacional AQUÍ

Consulta els RESULTATS de l’ENQUESTA POBLACIONAL. Destaquem...

  • El 81’7% de la població opina que s’hauria de prohibir fumar a les entrades dels Centres Educatius
  • Un 62% dels estudiants declara que el personal docent ha recomanat deixar de fumar o no iniciar-s’hi. 
  • Un 76’3% de la població considera les campanyes educatives com a mesura per a reduir el consum del tabac.

Sota el lema: "Viu Sense Fumar i Comença a Sumar" se centra la campanya de sensibilització de la Setmana Sense Fum 2022. El Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya, participa, un any més, a la celebració de la XXIII Setmana Sense Fum, una iniciativa originaria de semFYC i CAMFiC a Catalunya en el marc del projecte d’integració de SumaSalut. Ens sumem a la necessitat de conscienciació d’eradicar el tabac en benefici de la promoció de la salut.

El Dia Mundial Sense Tabac se celebra a tot el món el 31 de maig de cada any. Aquesta commemoració neix amb l’objectiu anual d’informar al públic de les conseqüències nocives que provoca el consum de tabac. L’actual campanya de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) denúncia les pràctiques comercials de les empreses dedicades a la producció i comercialització d’activitats tabaqueres i els desencadenants perjudicials que les companyies causen al medi ambient, sense oblidar els residus que generen i contribueixen al canvi climàtic.

Aquesta indústria, les emissions de gasos de la qual d’efecte d’hivernacle equivalen a 84 milions de tones anuals de diòxid de carboni, agreuja de manera innecessària la manca de recursos amb la consistent devastació de l’ecosistema.
En aquesta campanya 2022, s’exhorta a governs i instàncies normatives al fet que endureixin la legislació, i sobretot al fet que apliquin i reforcin els dispositius existents per a obligar els productors a fer-se responsables dels costos ambientals i econòmics dels residus derivats de productes de tabac.

Des del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya apostem per propostes educatives que ajudin a la conscienciació del no consum de tabac i en els beneficis saludables que comporta una vida sense fum, com a prevenció i promoció d’hàbits saludables, unint-nos a la recomanació de l’OMS a reivindicar el dret a la salut i a una vida sana per a protegir les futures generacions.


Toñy Castillo.

Coordinadora del grup de recerca de Pedagogia i Salut

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya.


El Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya, participa, un any més, a la celebració de la XXIII Setmana Sense Fum, una iniciativa originaria de semFYC i CAMFiC a Catalunya en el marc del projecte d’integració de SumaSalut.

Enguany, la Setmana Sense Fum tindrà lloc del 25 al 31 de maig, i el lema d’aquesta edició és "Viu sense fumar i comença a sumar", amb l’objectiu de sensibilitzar a la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum del tabac i gaudir d’un ambient lliure de fum i residus.

El Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya vol promoure conductes saludables, tant per a infants i adolescents com per a persones adultes i gent gran, ja que el pedagog/a i el psicopedagog/a, són responsables d’acompanyar i guiar a les persones, potenciant les seves habilitats i capacitats. 

  • MATERIALS relacionats en la Setmana Sense Fum 2022
  • ACTIVITATS proposades per la Setmana Sense Fum 2022
  • Recorda fer-ne difusió a les Xarxes Socials amb els hastaghs #SSFCAT2022 #SumaSalut
PROPOSTA DIDÀCTICA del Grup de Recerca de Pedagogia i Salut del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya.

Data de publicació: 25/5/2022