Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com EL COPEC CELEBRA ELS SEUS 20 ANYS D’EXISTÈNCIA EN EL MARC DE “LA FESTA DE LA PEDAGOGIA” | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Institucional

EL COPEC CELEBRA ELS SEUS 20 ANYS D’EXISTÈNCIA EN EL MARC DE “LA FESTA DE LA PEDAGOGIA”

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > > EL COPEC CELEBRA ELS SEUS 20 ANYS D’EXISTÈNCIA EN EL MARC DE “LA FESTA DE LA PEDAGOGIA”
COPEC 20 anys TEIXINT CAMINS AMB PEDAGOGIA (2002 - 2022)
Educació, Transformació, Benestar
 • Els 20 anys reuneix més d’un centenar de professionals rellevants de la professió.
 • Els presidents del COPEC s’han donat cita per aquesta celebració històrica en la presa de possessió M. Victòria Gómez, IV presidenta del COPEC.
 • El catedràtic Jordi Riera, degà de la FPCEE Blanquerna-URL i la doctora Marta Bertran, degana de la FCE de la UAB, present en l’acte
 • Un assaig que defensa el paper del pedagog/a en l’empresa ha estat distingit amb el X Premi d’Assaig Pedagògic Frederic Company i Franquesa.
 • Noves generacions de pedagogues i pedagogs reben els guardons als millors TFGs de PEDAGOGIA del curs 2020-2021 de les universitats catalanes.
 • Destaquen els emotius discursos dels guardonats Pau Rodrigo amb “ La inclusió en el mon del futbol base”, de la URV i l’Anna Galadriel amb “Fabularum Locus. Proposta d’animació a la lectura al barri de Baró de Viver “ de la UB.
 • La música i la poesia de la actriu i psicopedagoga Maria Helena Tolosa, va cloure un acte màgic i emotiu. 

Barcelona, 14 de juny de 2022

Alicia Linares, membre de la Junta de Govern i conductora de l’acte, va donar la benvinguda a un acte festiu, pedagògic i ple de màgia, en el mateix dia en què el Col·legi Oficial de Pedagogia celebrava el seu 20è aniversari. L’acte ha comptat amb col·legiats/des, premiats, familiars i amics i amb representants de les quatre universitats catalanes: Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Rovira i Virgili i Universitat de Girona.

Una entrevista a les persones que han presidit i liderat el COPEC al llarg d’aquests 20 anys, ha permès fer un emotiu recorregut per la seva història:

Jordi Riera, 1r president ha recordat les dificultats per aconseguir l’aprovació de la Llei de Creació del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya, assolint-se després de 10 anys de treball incansable i intens de la Associació Catalana de Pedagogia. Iniciativa Col·legial, destacant el paper clau de l’advocat Antoni Castella en aquesta gesta. En paraules seves “La pedagogia professional té per davant molt recorregut i diria que el millor està encara per arribar”.

Josep Maria Elias, 2n president, ha glossat el llarg recorregut del COPEC per trobar la Seu desitjada i finalment propietat del/la col·legiada. Ha destacat la rellevància de la cobertura territorial recuperant la Seu a Girona i creant la de Terres de l’Ebre com a 5a delegació. Ha recordat la creació de la marca i el disseny corporatiu COPEC que encara perviu. Conclou dient “M’agradarà passar a la història com el president que ‘va hipotecar'el COPEC per a les seves col·legiades i col·legiats...”

Rosa Rodríguez Gascons, 3ra presidenta que finalitza en breu els seus 8 anys de mandat, ha destacat el llegat rebut en les etapes dels anteriors presidents que ha permès impulsar la consolidació de vincles amb les Universitats, amb les Institucions públiques i les entitats privades i l’augment de la presència als MMCC. Posant l’èmfasi en “Tenim un COPEC fort i consolidat, el futur és seguir endavant defensant i promovent la pedagogia i als pedagogs/gues i psicopedagogs/gues com a professionals essencials per a la societat.”

Els GUARDONS dels millors TFG de PEDAGOGIA del curs 2020-2021, de les universitats catalanes han posat de relleu la diversitat de temàtiques abordades en cadascun, des de la vessant investigadora i experiencial i la seva excel·lència, felicitem als guardonats i les universitats que els han acompanyat en aquesta creació de coneixement, els guardonats han estat:

 • Pau Rodrigo, TFG “ La inclusió en el mon del futbol base”. Facultat Ciències de l’Educació i Psicologia (URV)
 • Xènia Gavaldà, TFG “Mirades coeducatives a Catalunya: concepcions i experiències de professorat i alumnat en centres d’educació secundaria”. Facultat de Ciències de l’Educació (UAB)
 • Anna Galadriel Sanz, TFG “Fabularum Locus. Proposta d’animació a la lectura al barri de Baró de Viver “. Facultat d’Educació (UB)
 • Andrea Pons, TFG: “Projecte educatiu-formatiu dirigit a mestres d’educació primària entorn la neuroeducació i la consciència emocional de l’infant.”. Facultat d’Educació i Psicologia (UDG)

El X Premi d’Assaig Pedagògic Frederic Company i Franquesa ha tingut com a tema “Vida professional del pedagog/a i psicopedagog/a, una mirada als 3 eixos d’activitat pedagògica”. S’han presentat 10 assajos al voltant del tema amb multitud d’enfocs i àmbits, generant coneixement al voltant de la pedagogia i llurs professionals. El premi ha estat lliurat per M. Assumpció Pou, vídua de Frederic Company i Franquesa, que ha destacat “... en Frederic gaudia d’unes actituds i valors que el van ajudar a superar-se, inventar, descobrir i aportar noves iniciatives a nivell internacional, especialment molt rigor i serietat, és per a mi un honor lliurar aquest premi que porta el seu nom”. Els premiats en aquesta edició han estat:

 • Premi d’Assaig Pedagògic al treball: “LA FIGURA DELS PEDAGOGS I PEDAGOGUES EN L’EMPRESA: TOT UN CAMP PER EVIDENCIAR”, de LOURDES IGLESIAS, llicenciada en Pedagogia per la UAB.
 • Menció Especial al treball “AQUÍ, TOTHOM TÉ RAÓ!” de DOLORS DORCA, llicenciada en Pedagogia i doctorada per la UVIC-Universitat Central.

En l’acte es fa el relleu de Rosa Rodríguez, presidenta sortint que ha destacat el compromís de la M. Victòria Gómez, presidenta entrant, amb el COPEC, la PEDAGOGIA i la defensa dels pedagogs/gues i psicopedagogs/gues. Maria Victòria Gómez, és mestre, pedagoga i doctorada en pedagogia, amb una llarga experiència com a docent i orientadora, en totes les etapes educatives fins la universitat on imparteix docència a la UNIR i UOC. En el seu parlament com a presidenta ha destacat que lidera una junta de continuïtat, amb la consolidació de les comissions professionals, així com la de Mediació i de Dona i Pedagogia, amb la recuperació de la vocalia de Terres de l’Ebre, destaca que "eixamplem la nostra visibilitat en el país per estar més propers als col·legiats i col·legiades i poder estar al servei del col·legi, i la pedagogia"

Conclou la Festa de pedagogia amb la psicopedagoga, cantant, actriu i escriptora Maria Helena Tolosa que ha fet les delícies de les persones assistents amb la seva ja habitual contextualització dels poemes i contes  com "Són els teus ulls",  "Cançó de les Dones" o "Deserta el Fosc", temes del seu darrer àlbum discogràfic.

Data de publicació: 16/6/2022