Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com LES DONES PARLEN - PRESENTACIÓ ESTUDI DE LA COMISSIÓ DONA I IGUALTAT | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Recerca i Comissions > Dona i Pedagogia

LES DONES PARLEN - PRESENTACIÓ ESTUDI DE LA COMISSIÓ DONA I IGUALTAT

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > LES DONES PARLEN - PRESENTACIÓ ESTUDI DE LA COMISSIÓ DONA I IGUALTAT

Avui ALICIA LINARES ROGER, coordinadora de la Comissió de DONA I PEDAGOGIA del COPEC i membre de la Comissió de Dones i Igualtat de la Intercol·legial Catalana, ha estat present en la Jornada LES DONES COM AGENTS DE CANVI, que s’ha dut a terme al Col·legi de Notaris de Barcelona i que ha comptat amb la Consellera de Justícia i la Delegada del Gobierno a Catalunya.

En la Jornada s’ha presentat l’estudi LES DONES PARLEN, un estudi sociològic qualitatiu impulsat per la Comissió de Dones i d’Igualtat de l’Associació Intercol·legial amb l’objectiu d’avaluar la situació actual i les perspectives de futur de les dones professionals a Catalunya. En l’estudi han participat dones col·legiades - d’edats diferents i de diversos municipis de Catalunya- procedents dels sectors tecnològic, econòmic, jurídic, social i ensenyament, comunicació i sanitari. 

En la presentació de l’estudi, s’ha fet èmfasi en què els Col·legis Professionals han de visibilitzar a les professionals-dones i treballar per defensar els seus drets i equitat en el món professional. 

Segons dades que recull l’estudi LES DONES PARLEN, es destaca:

  • El 53% de Col·legis Professionals tenen Comissió/Vocalia de Dones (entre els que ens comptem el Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya)
  • El 56% de les persones col·legiades a Catalunya són dones (al COPEC el 87% són col·legiades)
  • 1 de cada 3 Col·legis Professionals està presidit per una degana o presidenta (al COPEC en la darrera junta i en l’actual està presidida per una dona)
  • A les Juntes de govern hi a augmentat la presència de dones: 2019 eren un 42%, front al 47% del 2022. (al COPEC la VI Junta de Govern te el 75% de dones)
L’estudi LES DONES PARLEN, també aporta propostes per avançar en l’equitat i igualtat, de les que es destaquen: 
  • Utilitzar llenguatge inclusiu en totes les comunicacions. (el COPEC s’esforça dia a dia per a que sigui així)
  • Canviar la denominació dels col·legis professionals, si és necessari. (el 2020 el COPEC va adoptar el nom Col·legi Oficial de Pedagogia)
  • Constituir comissions de gènere. (El COPEC des del 2020 té la Comissió DONA I PEDAGOGIA, liderada per Alicia Linares)
Des del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya, participem molt activament en la Comissió de Dones i Igualtat presidida per Núria Carrera, des de la seva creació el 4 de juny de 2018 a l’ICAB amb la presència de la que era llavors la presidenta de la Inetrcol·legial Eugènica Gay,

El COPEC es congratula per la trajectòria de la Comissió de Dones i Igualtat per la seva força, pel seu dinamisme i proactivitat envers les DONES i els seus drets PROFESSIONALS.

_______________________________________________________

COMISSIÓ DE DONES I IGUALTAT DE LA INTERCOL·LEGIAl 

organitzen la jornada
"LES DONES COM A AGENTS DE CANVI DELS COL·LEGIS PROFESSIONALS I DE LES ENTITATS"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya  / / / / / / / / / / / / / / / / / /> agenda > Jornada Intercol·legial

Descripció:

Jornada "Les Dones com a agents de canvi dels col·legis professionals i de les entitats", que tindrà lloc el pròxim dimecres 14 de setembre a les 16:30 hores, en el Col·legi Notarial de Catalunya (Carrer del Notariat, 4, Barcelona), on es farà la presentació dels resultats de l’estudi “Les Dones parlen”, estudi que es va elaborar amb les respostes de la consulta als col·legis professionals el 2019 i que s’ha actualitzat el 2022.


A càrrec de la Sra. Anna Parés Rifà, exdegana del Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya.


Les inscripcions són gratuïtes i poden formalitzar-se mitjançant el correu electrònic cultura@catalunya.notariado.org


Dia/Dies: 14 de setembre 2022 - Horari: 16:30h a 19:00h

Lloc: Col·legi Notarial de Catalunya (Carrer del Notariat, 4, Barcelona).

Organitza: Comissió de Dones i Igualtat de La Intercol·legial

Més informació: Més informació

Correu electrònic: cultura@catalunya.notariado.org - Telèfon: 648 678 678

Document relacionat: PROGRAMA

Data de publicació: 14/9/2022