Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com INAUGURACIÓ DEL COPEC A TERRES DE L’EBRE | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Parlaments actes

INAUGURACIÓ DEL COPEC A TERRES DE L’EBRE

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > INAUGURACIÓ DEL COPEC A TERRES DE L’EBRE

Bon dia  i benvinguts/des, és un goig estar aquí avui per inaugurar el COPEC a TERRES DE L’EBRE.

Primer de tot, voldria agrair la presència de totes i tots els que ens acompanyeu...

  • Sra.  Núria Palau (Presidenta Col·legi d’Educadors Socials  Terres de l’Ebre), col·legiada COPEC
  • Sra.  Núria Curto (Coordinadora Territorial Plataforma Educativa Terres de l’Ebre)
  • Sra. Silvia Diez (Equip d’atenció a la infància i adolescència del  CC Vallès Occidental, participant del II Compendi)
  • Sra. Cinta Espuny  (4t Tinenta d’Alcaldia i  Regidora d’ensenyament i universitat de  l’Ajuntament de Tortosa
  • Sra. M. Concepció Torres (Presidenta de la Comissió deontològica del COPEC)

Als membres de la Junta, per acompanyar-nos en aquest acte que és tant important pel COPEC.  També un agraïment especial a la nostra vocal de Terres de L’Ebre Sra. Marta Lamote de Grignon, pel seu treball i la seva tenacitat en reemprendre aquesta seu aquí, ajudant a descentralitzar el Col·legi i fent-lo molt més proper als seus col·legiats i també un agraïment de tot cor als col·legiats i col·legiades que avui ens honoren amb la seva presencia i a qui vull agrair la seva fidelitat i el fet de creure en la pedagogia i en la tasca que desenvolupa el Col·legi.

Fent una mica de història, podem recordar  el Ple del Parlament, en sessió tinguda el dia 7 de novembre de 2001 que aprovava la

LLEI DE CREACIÓ DEL COL·LEGI DE PEDAGOGS DE CATALUNYA,  així es materialitzava una demanda sostinguda durant força anys a través de l’Associació Catalana de Pedagogs de Catalunya, que donà lloc al naixement oficial del COPEC el 14 de juny de 2002, tot just aquest any celebràvem el 20è aniversari.

Ara mirant enrere, ens sentim orgullosos perquè el nostre col·lectiu, amb constància, voluntat, fermesa i convicció va fer història i va aconseguir ser el primer Col·legi de Pedagogs de Catalunya i d’Espanya, (actualment després de la modificació el 2020, Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya). 

Al llarg d’aquests 20 anys el COPEC no ha deixat de lluitar per  a la defensa de la titulació dels estudis de Pedagogia, així com la defensa dels espais o nínxols de treball on el pedagog/a i el  és i ha de ser present. Des del Col·legi apostem per la defensa dels tres àmbits de treball que ens són propis com són:

l'àmbit escolar, l’àmbit social i l’àmbit laboral o empresarial. Tots tres sota l’empara de l’eix  educatiu que és propi del pedagog perquè com diu la nostra missió i visió

La professió pedagògica ha de garantir i garanteix l’acompanyament en els processos educatius i d’aprenentatge de les persones al llarg del cicle vital de les persones i la comunitat, tenint en compte l’evolució de la societat i llurs necessitats. 

També recordant aquest recorregut, no puc obviar que l’any 2007 ja es va implantar el COPEC a Terres de l’Ebre, concretament a Amposta liderat pel llavors vocal d’estudiants i vocal territorial de Terres de l’Ebre el sr. Hadar Ayxandri. 

Avui, tornem a estar aquí perquè volem aconseguir el reconeixement social de la professió i estem convençuts de la necessitat de descentralització. És per aquest motiu també que el Col·legi aposta per formacions, webinars, Grups de treball on line per poder ser assequible a tot els col·legiats. 

Per això us animo a participar de la vida del COPEC, tota la informació la trobareu en la pàgina web i en el butlletí de comunicació. El Col·legi és vostre, viviu-lo i no us decebrà i en cas que ho fes, ens ho feu saber per a corregir el rumb. 

Ja per acabar vull donar les gràcies també a la nostra vocal de Pedagogia Social i coordinadora del grup de treball que porta el mateix nom, per l’elaboració d’aquest compendi que és una defensa aferrissada de la nostra tasca i per la seva generositat en voler compartir-ho avui amb tots nosaltres.

Desitjo que gaudiu de la xerrada i gràcies de nou per la confiança que ens feu , entre tots l’hem de fer encara més fort.

Gràcies i Salut i pedagogia!

M. Victòria Gómez Seres
Presidenta
Tortosa, 22 d’Octubre de 2022

Data de publicació: 22/10/2022