Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COELL I COPEC LLEIDA ORGANITZEN LA JORNADA MINDFULNESS (ONLINE) - 12/06/2023 | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies territorials > COPEC-Lleida

COELL I COPEC LLEIDA ORGANITZEN LA JORNADA MINDFULNESS (ONLINE) - 12/06/2023

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > > COELL I COPEC LLEIDA ORGANITZEN LA JORNADA MINDFULNESS (ONLINE) - 12/06/2023
JORNADA: MINDFULNESS
12 DE JUNY DE 2023 - 17H ONLINE

Un any més, la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida i Foment del Treball Nacional, amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya de la demarcació de Lleida, organitzen les Jornades de Diàleg Social amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament professional per avançar per l’estabilitat i la qualitat de l’ocupació.

Jornades dirigides a empresaris, negociadors de Convenis Col·lectius i Plans d’Igualtat, dels responsables de Relacions Laborals i totes aquelles persones interessades en la matèria.

12 DE JUNY DE 2023 - 17 H ONLINE
 • Sílvia Vilasaló, Vocal de COPEC Lleida. Pedagoga, Tècnica de formació i empresa a ASPID amb formació especialitzada i certificada en Mindfulness i relacions d’ajuda.
 • "Donarem a conèixer estratègies i diverses pràctiques per detectar i gestionar els cicles d’estrès. La pràctica del Mindfulness evidencia millores en la comunicació i la relació amb els altres".
 • INSCRIPCIONS
JORNADA FOMENTAR LA RSC A LES EMPRESES
18 DE SETEMBRE DE 2023 - 17 H (ONLINE)
 • Sílvia Vilasaló, Vocal de COPEC Lleida. Pedagoga, Tècnica de formació i empresa a ASPID amb formació especialitzada i certificada en Mindfulness i relacions d’ajuda.
 • "Orientat a donar a conèixer algunes accions a portar a terme per fomentar la RSC a les empreses i fer les empreses inclusives".
 • INSCRIPCIONS PROPERAMENT

JORNADA PROMOCIÓ DE LA IGUALTAT DE GÈNERE A LES EMPRESES
22 DE FEBRER DE 2023

El 22 de febrer, Alicia Linares, pedagoga i responsable de DONA i PEDAGOGIA del COPEC, portà a terme el taller "Promoció de la igualtat de gènere en les organitzacions", abordant la importància que les organitzacions tinguin un lideratge en el tema de la igualtat de gènere, posant al centre les persones apostant pel seu benestar emocional el si de les seves organitzacions.

En l’exposició diferencia entre igualtat: "és un dret humà que implica el mateix tracte per a tothom sense importar el gènere, cultura, posició social o origen", diversitat "tots som diferents, cal prendre consciència de les diferències en positiu" i equitat "la capacitat de gestionar la igualtat tenint en compte les característiques de cadascú" i va destacar les barreres que es donen a l’hora de posar en pràctica l’equitat de gènere.

Clou la ponència incidint en el corrent de pensament Humano Centrisme, una tendència per a fer més humanes a les organitzacions, institucions, ciutats... que posen les persones al centre.

Es destaquen les frases:

 • "Les actituds apàtiques en el tema de la igualtat de gènere, especialment en els equips de direcció de les organitzacions, és la barrera principal per avançar cap a la igualtat de gènere"
 • "L’equitat de gènere dins les organitzacions no s’ha d’abordar com un tema de feminisme, sinó com un tema de lideratge"
 • "Cal conèixer els punts crítics de l’organització envers l’equitat de gènere, per implementar accions i adquirir compromisos reals envers"
 • "El repte és l’erradicació dels estereotips en els comportaments, en el llenguatge i en la presa de decisions a tots nivells, i que totes les persones comprenguin els beneficis de treballar en tot això a nivell personal i de l’organització"
 • "En un món on la tecnologia té més presència, estan en alça tot allò que és humà. En aquest sentit, l’humano centrisme aporta un aspecte competitiu en qualsevol organització que necessiti l’impuls de les persones"
JORNADA UNA MANERA DE CAPTAR I RETENIR EL TALENT EN LES ORGANITZACIONS
17 D’ABRIL DE 2023

El 17 d’abril, Àngels Roger, vocal de Pedagogia Laboral i Empresa del COPEC, portà a terme el taller "Una Manera de Captar i Retenir el Talent en les Organitzacions", plantejant la necessitat de captar, identificar i retenir el talent com a una tasca imprescindible per aconseguir les persones adequades i compromeses a les empreses.

Al llarg de l’exposició, ha parlat de la importància de l’acollida del/la professional en l’empresa, recordant que cal que se senti ben rebuda, presentant-la a la resta de companys, havent preparat prèviament el seu lloc de treball, explicant l’evolució de l’organització, la seva missió, visió i valors...

Es destaquen les frases següents:

 • "El clima de l’organització pot ser una font de conflictes, però també un espai de benestar, cal tenir cura que tothom s’hi senti be, escoltat i valorat. Un clima enrarit és un motiu de la fuga de talent."
 • "La comunicació en una organització és de cabdal importància, cal promoure i practicar l’escolta activa lliure de prejudici previs. L’assertivitat i l’empatia juguen un paper fonamental en les relacions entre l’equip i entre els que lideren i les persones de l’equip."
 • "Les activitats lúdiques fora de l’activitat pròpia de l’organització, ajuda millorar les relacions entre les persones de l’organització. A vegades organitzar o sumar-se a una activitat de suport a alguna causa és suficient"
 • "Quan la sortida de una persona de l’organització és voluntària, es important una entrevista per saber el perquè. És una oportunitat per avaluar la gestió de les persones en l’organització i millorar les relacions."
 • "La persona clau en la retenció del talent és la que lidera els equips o l’organització i ha de saber transmetre energia, entusiasme i donar sortida a les expectatives personals i d’equip"

Data de publicació: 2/6/2023