Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com NDP: EL COPEC CELEBRA EL DIA DE LA PEDAGOGIA A LA SEU DE LLEIDA - 13/05/2023 | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Institucional

NDP: EL COPEC CELEBRA EL DIA DE LA PEDAGOGIA A LA SEU DE LLEIDA - 13/05/2023

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > > NDP: EL COPEC CELEBRA EL DIA DE LA PEDAGOGIA A LA SEU DE LLEIDA - 13/05/2023

 • El DIA DE LA PEDAGOGIA reuneix a la Tinent d’Alcaldia de la Paeria, Sandra Castro, al President de la SCP, Josep Serentil, la Presidenta de Down Lleida, Olga Parés, la responsable de Pedagogia de la URV, Mar Camacho i el President del CEESC a Lleida, Albert Font Tarrés.
 • El Consell Social lliura el II Premi Pedagogia i ODS a les 5 demarcacions on el COPEC hi té representació Institucional.
 • Noves generacions de pedagogues reben els guardons als millors TFGs de PEDAGOGIA del curs 2021-2022 de les universitats catalanes.

El passat 13 de maig, el Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya va celebrar el DIA DE LA PEDAGOGIA a la seu que té el COPEC a Lleida a les Instal·lacions de la COELL, on va fer entrega dels guardons als millors TFGs de Pedagogia de les Universitats Catalanes (UB, URV, UAB i UDG) del curs 2021-2022 i dels Premis del Consell Social “La Pedagogia en l’Agenda 2030”.

Sílvia Vilasaló, vocal del COPEC a Lleida va donar la benvinguda i conduir l’acte fent esment a que es un privilegi celebrar el DIA DE LA PEDAGOGIA a les Terres de Lleida coincidint amb la Festa Major de la ciutat.

M. Victòria Gómez, presidenta del COPEC, va iniciar el seu parlament d’inauguració comentant que: “No va ser una tasca fàcil, trobar un referent que aglutines totes les sensibilitats. Des de Catalunya miràvem cap a Europa, i la resta de l’Estat cap a llatinoamèrica. Finalment, vam consensuar la celebració del Dia de la Pedagogia el dia 13 de maig, data de la creació del Consejo, que uneix tots els col·legis professionals de Pedagogia i a les universitats de l’Estat”.

Sandra Castro, tinenta d’Alcaldia de l’Ajuntament de Lleida, va afegir que “entenem l’educació amb perspectiva 360. Vull reconèixer la bona feina de les entitats i dels i les joves pedagogues que avui ens presenten projectes pedagògics innovadors que tenen per objectiu vetllar per l’educació i el civisme”.

Va presentar els guardons als millors TFG de Pedagogia de les Universitats Catalanes el curs 2021-2022, Antoni Navío vicepresident del COPEC, explicant que “els guardons es van començar a lliurar l’any 2017 per reconèixer els projectes pedagògics de la nova generació de pedagogs/gues, i des de llavors, anualment es fan aquests lliuraments amb col·laboració de les Universitats Catalanes”.

Els guardons d’enguany van ser lliurats a:

 • Mireia Pérez Sampedro de la Universitat de Barcelona (UB), amb el TFG “Rondalles invisibles: Els contes populars que no s’expliquen”, tutoritzat per Núria Obiols.
 • Nadia Mariana Nieto Sabio de la Universitat Rovira i Virgili (URV), amb el TFG “Estudio de los Beneficios Psicosociales del COOPPEL en Adolescentes”, tutoritzat per Marta Camarero.
 • Agnès Melià Febrer de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb el TFG “Impacte de la COVID en les persones joves en el procés formatiu. Una aproximació no adultocèntrica”, tutoritzat per Mireia Foradada.
 • Zoe Arnau Fernández de la Universitat de Girona (UdG), amb el TFG “Importància del Treball de l’Autoestima en Joves amb Comportaments de Risc. Una Aproximació des de la Visió de l’Estudiant i el Professional de la Pedagogia”, tutoritzat per Sílvia Mayoral.

En la segona part de l’acte, Joana Tierno presidenta del Consell Social, presenta els premis del Consell Social dient que “El Consell Social impulsa i promou aquest premi fent seu el compromís del COPEC amb els ODS, amb la voluntat d’integració al territori, tot vinculant pedagogia i sostenibilitat. S’han presentat 15 projectes, tots ells de gran nivell pedagògic, fent difícil la tasca de seleccionar-ne els 5 que avui lliurem el premi, procedents de les demarcacions on el COPEC hi té representació Institucional; Barcelona, Tarragona, Girona, Lleida i Terres de l’Ebre”.

Els projectes guanyadors de la II Edició del Premi del Consell Social “La Pedagogia en l’Agenda 2030” son:

 • Demarcació de Barcelona: “Espai Estudi: Un Nou Servei Pedagògic en l’Àmbit Rural del Penedès” de l’Ajuntament del Pla del Penedès. Recull el premi la pedagoga Montserrat Sogas.
 • Demarcació de Tarragona: “Ambtu: Acompanyament a Joves Tutelats/des i Extutelats/des per Afavorir la Seva Emancipació” de l’Associació Quilòmetre Zero. Recull el premi la pedagoga Sara Camarasa.
 • Demarcació de Lleida: “Transformació social en l’Ús Ètic dels Medis Dgitals” de la Fundación Polos Positivos. Recull el premi el pedagog Ramon Moix.
 • Demarcació de Girona: “Com Integrar un Pla d’Orientació Global i Xcelence de Centre” de l’Institut de Palamós. Recull el premi la pedagoga Mireia Viader.
 • Demarcació de Terres de l’Ebre: “Estiu a la Carta: Primera Edició”, del Grup d’Esplai Blanquerna. Recull el premi Montse Mauri.

Sílvia Vilasaló dona l’enhorabona a les guardonades i entitats premiades, cloent l’acte del DIA DE LA PEDAGOGIA, comentant que: “He volgut capturar algunes paraules que m’han fet ressò durant l’acte d’avui i m’agradaria compartir-les amb vosaltres: territori, universitats, futur, joves, ODS, rural, infants, emancipació, transformació social, digital, valors, orientació i oportunitats, que desitjo deixin petjada en el record d’aquest dia. Com a vocal de Lleida, GRÀCIES en majúscules a tots i totes per fer possible aquest dia i compartir-ho amb el COPEC. Seguim treballant per la Pedagogia, promovent i defensant la nostra professió sense complexes."


Amb motiu del DIA DE LA PEDAGOGIA, instaurat el 2022, ens complau convidar-vos a l’acte que, ,des del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya (COPEC), es portarà a terme el proper 13/05/2022 a la seu del COPEC a Lleida.

Acte on es tindrà lloc el lliurament dels Guardons als millors TFGs del Grau de Pedagogia de les Universitats Catalanes (Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat Rovira i Virgili) del curs 2021-2022.

Així com l’entrega dels Premis del CONSELL SOCIAL "La Pedagogia en l’Agenda 2030", a entitats dels 5 territoris on està representat el COPEC: comarques de Barcelona, del camp de Tarragona, de Lleida, de Girona i de Terres de l’Ebre, que impulsen (o hagin impulsat) projectes o serveis relacionats amb la Pedagogia i qualsevol dels 17 ODS.

PROGRAMA:

 • Guardons Treballs de Fi de Grau de Pedagogia de les Universitats Catalanes: Entrega a càrrec dels membres de la Junta de Govern del COPEC
 • Premis del Consell Social "La Pedagogia en l’Agenda 2030": Entrega a càrrec dels membres del Consell Social del COPEC

Dissabte: 13/05/2023 - Hora 12:30 a 14:00h

Lloc: COPEC Lleida (Rambla de Ferran, 32, 25007 Lleida)

Us animem a compartir aquest dia tan especial per als pedagogs/gues y psicopedagogs/gues com ho és el DIA DE LA PEDAGOGÍA, confirmeu-nos la vostra assistència a copec.secretaria@pedagogs.cat  


Data de publicació: 14/5/2023