Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com XXIV SETMANA SENSE FUM. MILLOR EL MOVIMENT QUE EL FUM O EL VAPEIG | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Recerca i Comissions > GR Pedagogia i Salut

XXIV SETMANA SENSE FUM. MILLOR EL MOVIMENT QUE EL FUM O EL VAPEIG

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > XXIV SETMANA SENSE FUM. MILLOR EL MOVIMENT QUE EL FUM O EL VAPEIG

L’Assemblea Mundial de la Salut va instituir el Dia Mundial sense Tabac en 1987 per a cridar l’atenció mundial cap a l’epidèmia de tabaquisme i els seus efectes letals.

Segons l’enquesta realitzada PER SUMASALUT, amb qui col·laborem any rere any amb motiu de la setmana sense fum 2023, el 75,7% dels 2367 enquestats recomanaria mesures educatives per a reduir el consum del tabac.

Malgrat això, el tabac constitueix un perill i una amenaça per al nostre organisme, considerant-se la principal epidèmia previsible en paràmetres de salut, i malgrat la informació coneguda, aquest ús no està controlat, la campanya 2023 destaca missatges concrets relacionats amb el control del tabac i fomentar l’observança del Conveni de l’OMS per al Control del Tabac. Enguany amb el lema "Conrea aliments, no tabac"

L’Organització Mundial de la Salut OMS Desitja destacar que: El cultiu de tabac és perjudicial per a la nostra salut, la dels agricultors i la del planeta. La indústria tabaquera interfereix en els intents de substituir el cultiu de tabac, amb el que contribueix a la crisi alimentària mundial.

Aquesta campanya pretén animar als governs a posar fi a les subvencions al cultiu de tabac i utilitzar els recursos estalviats per a ajudar els agricultors a canviar a cultius més sostenibles que millorin la seguretat alimentària i la nutrició.

Objectius de la campanya OMS 2023:
  • Mobilitzar als governs perquè posin fi a les subvencions al cultiu de tabac i destinin els recursos estalviats a programes de substitució de cultius que ajudin els agricultors a realitzar la transició i millorin la seguretat alimentària i la nutrició;
  • Conscienciar a les comunitats dedicades al cultiu de tabac sobre els avantatges d’abandonar el tabac i dedicar-se a cultius sostenibles;
  • Donar suport a la lluita contra la desertificació i la degradació del medi ambient mitjançant la reducció del cultiu de tabac;
  • Denunciar les maniobres de la indústria per a obstaculitzar el treball orientat a uns mitjans de vida sostenibles.
  • La variable clau per a mesurar l’èxit de la campanya seria el nombre de governs que es comprometessin a posar fi a les subvencions al cultiu de tabac.
Hauríem de tractar el tema no des d’un punt de vista sancionador a fumadors, sinó pedagògic, on l’educació en la salut formi part de l’itinerari educatiu des de la família als centres educatius, per a dotar de capacitat crítica i posar l’èmfasi en actituds favorables de la salut.

Des del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya apostem per una educació on es treballi en benefici de l’ésser humà apostant per una qualitat de vida sana.

Col·legi Oficial de Pedagogia de CatalunyaENQUESTA - ADHESIONS

El COPEC participa, un any més, en la SETMANA SENSE FUM 2023 que organitza SumaSalut i que tindrà lloc durant la setmana del 25 al 31 de maig, al voltant del Dia Mundial Sense Tabac (31 de maig). 

Enguany, amb el lema "Millor el moviment que no el fum o el vapeig", es pretén sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus del tabac.

Fins el 24 d’abril es pot participar en l’ENQUESTA POBLACIONAL per a majors de 14 anys. Amb tota la informació recollida, s’elaborarà l’informe que es farà públic el 31 de maig de 2023.

Si voleu adherir-vos com a societat o entitat, només cal que ompliu el següent FORMULARI 

ENQUESTA - ADHESIONS

Data de publicació: 31/5/2023