Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com ´DIAGNÒSTIC PEDAGÒGIC: QUÈ PUC FER I QUÈ NO PUC FER´ DE L’ESCOLA D’ESTIU DEL COPEC | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies professionals > Vocalia Pedagogia i Escola

"DIAGNÒSTIC PEDAGÒGIC: QUÈ PUC FER I QUÈ NO PUC FER" DE L’ESCOLA D’ESTIU DEL COPEC

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > "DIAGNÒSTIC PEDAGÒGIC: QUÈ PUC FER I QUÈ NO PUC FER" DE L’ESCOLA D’ESTIU DEL COPEC

L’Escola d’Estiu del COPEC va celebrar amb èxit el Curs de "Diagnòstic Pedagògic: Què puc fer i què no puc fer" ahir 29 de juny. 

El curs, impartit per les expertes M. Teresa Gàmez, pedagoga, membre de la xarxa d’expertes del COPEC i directora del Gabinet Psicopedagògic "Un Món Rodó", i M. Concepció Torres, doctora en pedagogia i presidenta de la Comissió de Deontologia del COPEC, va oferir una visió profunda i pràctica sobre les eines i estratègies disponibles per a la realització d’un diagnòstic pedagògic adequat. A través de dinàmiques interactives i estudis de cas, les assistents van aprofundir en el coneixement dels procediments que poden utilitzar i en les limitacions i restriccions ètiques que han de tenir en compte durant aquest procés.

Destaquem de la intervenció de les expertes el següent:
  • M. Teresa Gàmez: "Cada infant i adolescent és únic, no valen les etiquetes, cada dificultat d’aprenentatge és diferent. El diagnòstic pedagògic se centra en el desenvolupament dels infants i adolescents, des dels àmbits personal, social, escolar..."
  • M. Concepció Torres: "La informació del menor és privada i s’ha de protegir tenint en compte l’Interès Superior de l’Infant, un concepte triple: un dret, un principi i una norma."
Les participants van destacar la importància de les eines pràctiques proporcionades durant el curs, que permetran aplicar els coneixements adquirits en els seus entorns professionals. Així mateix, van valorar la qualitat de les ponències i la capacitat de les expertes per resoldre dubtes i oferir orientació personalitzada.

L’Escola d’Estiu del COPEC és un referent en la formació continuada de pedagogs/gues, psicopedagog/gues i professionals de l’educació, compromesos amb la millora constant de les seves pràctiques.

Data de publicació: 30/6/2023