Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com NDP: ORIENTACIONS PEDAGÒGIQUES, EN L’ÀMBIT DE LA SEXUALITAT AFECTIVA | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Recerca i Comissions > GR Pedagogia i Salut

NDP: ORIENTACIONS PEDAGÒGIQUES, EN L’ÀMBIT DE LA SEXUALITAT AFECTIVA

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > NDP: ORIENTACIONS PEDAGÒGIQUES, EN L’ÀMBIT DE LA SEXUALITAT AFECTIVA

  • El Grup de Recerca de Pedagogia i Salut dona llum verda a una GUIA que aborda la sexualitat des de l’afectivitat
  • Una Guia pedagògica adreçada a mestres, famílies i professionals de l’educació, amb 21 activitats pels cicles Inicial, Mitjà i Superior

Barcelona, 25 d’octubre de 2023

Ahir, el Grup de Recerca de Pedagogia i Salut del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya (COPEC), va presentar la "Guia d’Orientacions Pedagògiques en l’Àmbit de la Sexualitat Afectiva”, a la seu del COPEC a Barcelona.

Un acte inaugurat per la presidenta del COPEC, Dra. M. Victòria Gómez, que va fer èmfasi en la guia afirmant: "És una eina essencial per promoure una educació integral i saludable per als nostres infants i joves. Una guia centrada en la persona que treballa l’afectivitat per arribar a la sexualitat, aquest és el punt clau d’aquesta proposta pedagògica"

La Guia prologada per la Dra. Carmen Tello, presidenta de l’Associació Catalana per la Infància Maltractada (ACIM), va destacar que  "proporciona un seguit d’eines per ajudar a les famílies, mestres i professionals de l’educació en general. Un llibre de lectura obligada per a què els nostres infants i adolescents puguin desenvolupar una sexualitat afectiva al llarg de tota la seva vida"

Les autores, membres del Grup de Recerca de Pedagogia i Salut, Dra. M. Antonia Castillo, Dra. Mª Victòria Gómez, Sra. Alba Bonmatí, Sra. Montserrat Bordas, Sra. Ana Rubio, Sra. Mª del Mar Serracanta i Sra. Cristina Portal, van concebre la GUIA amb l'objectiu d’abordar la identitat de gènere i les relacions afectives, proposant 21 activitats educatives adreçades als cicles Inicial, Mitjà i Superior.

La Dra. M. Antonia Castillo, que ha coordinat l’elaboració de la GUIA, ha estat l’encarregada de presentar-la, agraint la implicació i il·lusió que totes les autores han abocat en fer d’aquesta GUIA, una eina on es complementa la teoria amb la pràctica, però presentant-la amb un format amè per a facilitar la seva aplicació. Destacà que "L’educació afectivo-sexual és part fonamental en la formació integral de tots els nens i nenes, per això s’ha emmarcat en la seva dimensió global incloent tant conceptes biològics, com la construcció de la identitat de gènere i els espais de relacions afectives, tractant la sexualitat i l’afectivitat com un binomi complementari que forma part de la salut."

Des del Col·legi Oficial  de Pedagogia de Catalunya (COPEC) s’aposta pel drets del infant a rebre una educació integral afectiva-sexual, que sigui la base per aconseguir la igualtat social i de gènere, amb un enfoc que integri l’educació emocional i les habilitats socials, a més de la sexualitat.  

Es presenten unes orientacions en forma de guia, amb la intencionalitat d’aportar elements de reflexió en l’abordatge de la salut afectiva sota el propòsit de col·laborar amb els centres educatius d’Educació Infantil i Primària en projectes específics de foment d’una educació basada en el dret a la diferència i el respecte.

_______________________________________

Per a més informació de la guia "Orientacions Pedagògiques en l’Àmbit de la Sexualitat Afectiva", contactar amb:

Eloi Català, pedagog de la Secretaria Tècnica - copec.secretaria@pedagogs.cat - 932 17 77 99 - Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

Per adquisició de la guia  "Orientacions Pedagògiques en l’Àmbit de la Sexualitat Afectiva", adreçar-se a aquest enllaç >>>> https://pedagogs.cat/reg/ca/5967 


Data de publicació: 25/10/2023