Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com M. A. CASTILLO A PARLEM DE PEDAGOGIA: ´DAVANT EL DIA MUNDIAL DE LA SIDA, PETONS I MÉS PETONS´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Generació coneixement > Parlem de Pedagogia

M. A. CASTILLO A PARLEM DE PEDAGOGIA: "DAVANT EL DIA MUNDIAL DE LA SIDA, PETONS I MÉS PETONS"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > M. A. CASTILLO A PARLEM DE PEDAGOGIA: "DAVANT EL DIA MUNDIAL DE LA SIDA, PETONS I MÉS PETONS"

DIA MUNDIAL DE LA SIDA

DAVANT DEL DIA MUNDIAL DE LA SIDA, PETONS I MÉS PETONS*


DRA. MARIA ANTONIA CASTILLO MELÉNDEZ**

Col·legiada 1.326

Lleida, 1 de desembre de 2023


"El Ministeri de Sanitat posa en marxa la campanya ’Ante el VIH. Besos i + Besos'amb l’objectiu de promoure entre la població general actituds de respecte cap a les persones amb infecció pel VIH, sensibilitzant i informant sobre el dret a la igualtat d’oportunitats que eviten situacions de discriminació. Tot això en el marc de la commemoració del Dia Mundial de la Sida.

Poques malalties infeccioses al llarg de la història han tingut els nivells d’estigma i discriminació que han acompanyat al virus de la immunodeficiència humana (VIH). La campanya està emmarcada en el Pacte Social per la no discriminació i la igualtat de tracte associada al VIH, impulsat des del Ministeri de Sanitat al novembre de 2018. Amb la intenció de treballar per erradicar el Sida cap al 2030 com a epidèmia, aquest objectiu ha estat inclòs a l’Agenda per al Desenvolupament Sostenible, sent conscients de la necessitat d’abordar-ho des del punt de vista social per fer front a l’estigma i la discriminació que envolta el Virus de la Immunodeficiència Adquirida (VIH).

Des d’aquesta carta d’intencions seria necessari treballar a nivell pedagògic la prevenció i la informació referent a aquesta malaltia, ensenyant i potenciant les precaucions per evitar contagi. Però hem de ser conscients que en tot procés de canvis d’actituds, la funció educativa esdevé indispensable per a la construcció de nous esquemes de pensament i actuacions derivades d’ells. Per tant, la pedagogia és imprescindible per actuar des de les capes més inferiors amb respecte i compromís cap a les persones malaltes i les potencials, a les quals ningú queda exempt/a.

Per tant, en aquest 1 de desembre del 2023, petons i més petons... i amb ells el respecte i l’estimació cap a les persones en general."

____________________________________

 

Article amb motiu del DÍA MUNDIAL DE LA SIDA 2023
** DRA. MARIA ANTONIA CASTILLO MELENDEZ, Doctora en Pedagogia, coordinadora del Grup de Recerca de Pedagogia i Salut del COPEC, docent i responsable de l’Aula Hospitalària Arnau de Vilanova
·        Twitter: @TonyCastilloMel
·        Instagram: TonyCastillo2713
·        Blog: http://granadacostanacional.es
·       Breu CV: https://www.pedagogs.cat/reg/ca/4543

Data de publicació: 1/12/2023