Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com ´HIPERREGALAR MASSA POT GENERAR FRUSTRACIÓ´, S. ARJONA - ELS MATINS DE TV3 | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Televisió

"HIPERREGALAR MASSA POT GENERAR FRUSTRACIÓ", S. ARJONA - ELS MATINS DE TV3

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > "HIPERREGALAR MASSA POT GENERAR FRUSTRACIÓ", S. ARJONA - ELS MATINS DE TV3

ELS MATINS DE TV3 - 19/12/2023


Susanna Arjonapedagoga i Vocal del COPEC a Girona.

"Al tió i als reis els agrada anar agafats de la mà. Al tió li agrada regalar cosetes petites com joguines o coses que es necessiten per passar els dies de Nadal, i la gran festa habitualment és la dels Reis, que són més màgics."

"Els Reis decideixen que porten i que no porten. Des del Col·legi de Pedagogia, a nivell pedagògic, pensem que la carta als Reis és una cosa màgica, i a vegades ens oblidem que als nens i nenes els agrada molt crear, i les cartes les haurien de crear ells mateixos, no haurien de ser cartes prefabricades. Una cosa que oblidem és que els adults també hem de fer la carta, i seria interessant que els nens i nenes ens veiessin fer-la."

"Hi ha un tema amb el desig i el control de la dopamina. Vull moltes coses i es compleixen tots els desitjos. Hiperregalar massa pot generar frustració, ja que la vida no ens regala coses, sinó que ens hem d’esforçar per aconseguir-les."

"A vegades hi ha un tema de no gaudir del que m’estan regalant. Regalar menys coses, que siguin essencials i que el nen/a hagi demanat sota el seu imaginari és important. Hi ha famílies que ho fan, si els nens/es són hiperregalats per diversos familiars, alguns dels regals es guarden i es van traient al llarg del temps durant tot l’any. Els nens i nenes no poden gaudir-ho tot el mateix dia."

"Les famílies haurien de negociar i dir-los als nens que s’acostuma a demanar alguna cosa que faci molta il·lusió i alguna cosa que necessitem. Per això la idea que els pares i mares facin la carta amb els infants, per decidir aquests regals entre tots/es."

"Hi ha una cosa que als infants els agrada molt, els nens/es d’entre 10 i 12 anys, que ja tenen coneixement de moltes coses, els agrada el joc simbòlic, és a dir, regalar coses en què puguin crear. Hi ha infants que demanen coses curioses com capses de cartó, pedres, cordills... I és important que si ho demana, se’ls hi regali, perquè surt del seu imaginari i s’ha de conservar, com a mínim, fins als 8-9 anys. Una altra cosa que els infants els agrada molt, és la companyia mentre juguen, jocs en què podem compartir amb ells, que no juguin sols.

"Els infants d’entre 9-11 anys encara reclamen jugar. Sincerament, amb la societat tan estressada en la que estem, som els adults els que no tenim temps de jugar i que, també, hem oblidat com fer-ho, per això considero important fer la carta als Reis.

Data de publicació: 20/12/2023