Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com UN RECORREGUT PEL 2023: PEDAGOGIA I ACCIÓ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Institucional

UN RECORREGUT PEL 2023: PEDAGOGIA I ACCIÓ

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > UN RECORREGUT PEL 2023: PEDAGOGIA I ACCIÓ

L’any 2023 ha estat significatiu pel Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya (COPEC), reflectint el compromís amb l’educació i la pedagogia. Des de conferències inspiradores fins a jornades especialitzades, el COPEC ha estat al centre d’iniciatives que aborden temes clau en l’àmbit pedagògic. Aprofundim en alguns d’aquests moments que han enriquit el fer pedagògic al llarg de l’any.

GENER:

DIA DE L’EDUCACIÓ: "VIURE EN DIGITAL. COM EDUQUEM PEL MÓN D’AVUI", conferència impulsada per las Vocalia de Pedagogia i Escola.

DIA DE LA MEDIACIÓ "PRÀCTIQUES RESTAURATIVES PER A LA PREVENCIÓ I GESTIÓ DELS CONFLICTES", conferència impulsada pel Grup de Recerca de Mediació.

FEBRER:

NDP - GIRONA ACULL LA JORNADA DEL PEDAGOG/A I PSICOPEDAGOG/A A L’EMPRESA, jornada impulsada per la Vocalia de Pedagogia Laboral i d’Empresa.

CONVERSES PEDAGÒGIQUES 2023 - PEDAGOGIA I CULTURA EN LA LLUITA CONTRA LES DISCRIMINACIONS, amb la col·laboració i participació de la Vocalia Territorial de COPEC Girona.

MARÇ:

TRAJECTÒRIES PROFESSIONALS DE PEDAGOGIA AMB MIRADA DE DONA, jornada impulsada des de la Comissió de Dona i Pedagogia.

COPEC LLEIDA PARTICIPA A LA JORNADA "MUNICIPIS 360, MUNICIPIS D’OPORTUNITATS" D’EDUCACIÓ 360 LLEIDA, amb la col·laboració i participació de la Vocalia Territorial de COPEC Lleida.

ABRIL:

EL COPEC PARTICIPA A LA TROBADA D’EDUCACIÓ 360 AL CAMP DE TARRAGONA, amb la col·laboració i participació de la Vocalia Territorial de COPEC Tarragona.

NDP: EL COPEC CELEBRA EL SANT JORDI AMB L’ACTE “UN TAST DE LLIBRES PEDAGÒGICS”, jornada que ha donat veu a 6 autors/es pedagogs/gues que han publicat al llarg de l’any 2022.

MAIG:

NDP: EL COPEC CELEBRA EL DIA DE LA PEDAGOGIA A LA SEU DE LLEIDA, on es van fer entrega dels Premis del Consell Social i els Guardons als millors TFG de les Universitats Catalanes.

WEBINAR GAME OVER: LA PEDAGOGIA ALS VIDEOJOCS, impulsat des de la Vocalia Territorial de Terres de l’Ebre.

JUNY:

EL COPEC EN LA JORNADA PROFESSIONAL PARENTALITAT POSITIVA A MADRIDamb la col·laboració i participació de la Vocalia de Pedagogia Social.

LA DRA. NEUS SANMARTÍ, COL·LEGIADA D’HONOR DEL COPEC, en el seu 21è Aniversari.

JULIOL:

"DIAGNÒSTIC PEDAGÒGIC: QUÈ PUC FER I QUÈ NO PUC FER" DE L’ESCOLA D’ESTIU DEL COPEC, webinar impulsat per la Vocalia de Pedagogia i Escola amb la col·laboració de la Comissió de Deontologia del COPEC.

EL COPEC FOMENTA LA PEDAGOGIA A LES UNIVERSITATS CATALANES EL CURS 2022-23, amb la participació de diversos membres de la Junta de Govern del COPEC.

AGOST:

CARME PAU DONA PAUTES A PARLEM DE PEDAGOGIA "HÀBITS: UN REPTE PENDENT A LES NOSTRES LLARS"

JAUME SARRAMONA A PARLEM DE PEDAGOGIA "LA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL TAMBÉ PREOCUPA ALS EDUCADORS"

SETEMBRE:

NOU CURS 23-24 - UN BON MOMENT PER PARLAR DE "LA MEDIACIÓ ESCOLAR DES DE LA MIRADA PEDAGÒGICA", un comunicat emès pel Grup de Recerca de Mediació.

M. VICTÒRIA GÓMEZ, PRESIDENTA DEL COPEC AL CONGRÉS SOBRE PEDAGOGIA A ROMA, on es va destacar la figura del Pedagog/a i les seves funcions a l’Estat Espanyol.

OCTUBRE:

DIA DEL DOCENT: DOCÈNCIA I PEDAGOGIA, UNA RELACIÓ NECESSÀRIA, conferència impulsada per la Vocalia de Pedagogia i Escola.

NDP: ORIENTACIONS PEDAGÒGIQUES, EN L’ÀMBIT DE LA SEXUALITAT AFECTIVA, presentació de la Guia elaborada pel Grup de Recerca de Pedagogia i Salut.

NOVEMBRE:

DIA DE LA INFÀNCIA: VIATJANT PEL MON DE LA INFÀNCIA A TRAVÉS DELS CONTES, acte organitzat per la Vocalia de COPEC Lleida.

NDP: ÈXIT DE LA I JORNADA D’ALTES CAPACITATS: ABORDATGE DES DE LA NEUROCIÈNCIA, organitzades pel Grup de Recerca d’Altes Capacitats i Atenció a la Diversitat.

DESEMBRE:

COPEC AMB SOMESCOLA EN LA VISITA DELS EUROPARLAMENTARIS, amb la contribució del COPEC per la defensa d’una educació catalana, equitativa i de qualitat.

COPEC ABORDA LA SUPERVISIÓ I LA CURA EN L’EXERCICI PROFESSIONAL DE LA PEDAGOGIA, amb la presentació del llibre "El valor de los cuidados en contextos profesionales", organitzat per la Vocalia de Pedagogia Social.


Participació del COPEC al Parlament de Catalunya al llarg del 2023

La Junta de Govern del COPEC ha assistit al Parlament de Catalunya en tres ocasions durant l’any 2023, consolidant la seva presència activa i compromesa amb les qüestions educatives i socials que afecten la comunitat catalana.

  • 13 de juny - Proposició de Llei del Tercer Sector a Catalunyarepresentats per Pilar Morral, vocal de Pedagogia Social, que va defensar els interessos i aportacions del col·lectiu davant del Parlament.
  • 3 d’octubre - Demandes d’Equiparació de Condicions Laboralsuna delegació conjunta formada pel COPEC, el Col·legi Oficial d’Educadores i Educadors de Catalunya, la CNT, CGT i la Intersindical, on es van presentar les demandes relacionades amb l’equiparació de les condicions laborals. Pilar Morral, vocal de Pedagogia Social, i Rosa Rodríguez, secretària de la Junta de Govern, van donar veu al COPEC.
  • 11 d’octubre - Compareixença de la Presidenta del COPEC al Grup de Treball d’Assetjament i Ciberassetjament en l’Àmbit Educatiu: M. Victòria Gómez, va comparèixer aportant la perspectiva del COPEC i col·laborant activament en la recerca de solucions i estratègies per abordar aquesta problemàtica.

A més, al llarg d’aquest any, el COPEC ha estat molt actiu als Mitjans de Comunicació del País: 48 participacions en Premsa, 16 intervencions en Ràdio i 4 en Televisió

Gràcies a tots i totes les que han fet possible un any tan significatiu per al COPEC. La vostra dedicació i suport han estat claus per las defensa de la nostra professió. 

COPEC, on el talent de la pedagogia suma!

Data de publicació: 31/12/2023