Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com LA FORÇA DELS PEDAGOGS/GUES I PSICOPEDAGOGS/GUES MOLT PRESENT AL 22è ANIVERSARI DEL COPEC | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Institucional

LA FORÇA DELS PEDAGOGS/GUES I PSICOPEDAGOGS/GUES MOLT PRESENT AL 22è ANIVERSARI DEL COPEC

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > > LA FORÇA DELS PEDAGOGS/GUES I PSICOPEDAGOGS/GUES MOLT PRESENT AL 22è ANIVERSARI DEL COPEC

 • El COPEC celebra el 22è aniversari amb un homenatge a la Col·legiada núm. 1 la Sra. Dolors Prats, pedagoga cabdal en la creació del COPEC.
 • Lliurament del XI Premi d’Assaig Pedagògic F. Company que ha girat al voltant de la IA Generativa i les implicacions pedagògiques i ètiques.
 • Segueix el Reconeixement als col·legiats/des del període 2002-2012, aquest cop de Barcelona i Àrea Metropolitana

Barcelona, 14 de juny de 2024

Ahir, en l’entorn modernista de la Casa Golferichs de Barcelona, el COPEC va celebrar el seu 22è aniversari, acompanyat d’una seixantena de col·legiats/des, amics i simpatitzants, esdevenint un emotiu acte amb la mirada retrospectiva de 22 anys acompanyant, fent suport i defensant la dignitat dels  pedagogs/gues i als psicopedagogs/gues i la professió. 

En el parlament d’inauguració, la presidenta del COPEC, Dra. M. Victòria Gómez, feu una aferrissada defensa del PEDAGOG/A i del PSICOPEDAGOG/A, com a professionals essencials per a la societat, reivindicant el paper fonamental del COPEC com a col·legi professional de referència dels pedagogs/gues i psicopedagogs/gues i el seu únic i legítim representant: "Som una professió al servei de les persones i de les necessitats que la societat va presentant, no som per a res una professió tancada en si mateixa i que es mira el melic, per tant ni “pedagogisme”, terme francès, amb que alguns col·lectius ens ataquen ni intrusisme, la nostra mirada pedagògica és integradora, participativa i coordinada per arribar a esdevenir grans comunitats d’aprenentatge de la societat del coneixement... Aquest és el llegat que aportem i seguirem aportant des del COPEC."

En l’acte es va fer el lliurament del XI Premi d’Assaig Pedagògic Frederic Company i Franquesa, presentat pel Dr. Antoni Navio, vicepresident de COPEC, que feu un recorregut històric del Premi recordant que:  "Des de la seva primera edició, al 2003, ha permès visibilitzar i posar èmfasi en les preocupacions i reptes professionals que ens interpel·len. Però també evidencia el potencial que tenim per donar resposta als problemes de la societat amb una mirada pedagògica.  Un total d’11 edicions, transitant per diverses temàtiques amb l’oportunitat de revisar 112 maneres d’entendre una professió diversa, com és la de la pedagogia. Enguany ha tingut l’objectiu d’indagar sobre els reptes que planteja la Intel·ligència Artificial a la PEDAGOGIA i el seu impacte als eixos d’intervenció professional",  el Dr. Ncom a president del jurat va llegit l’acte i anunciar les pedagogues guanyadores:

La Sra. Assumpció Pou, vídua de Frederic Company va lliurar el Premi i Menció, i en la seva intervenció va recordar que: "En Frederic, que tinc l’honor de representar, fou un treballador incansable, molt entregat a la seva tasca pedagògica investigadora i docent i el premi que porta el seu nom en homenatge i memòria del que fou un gran pedagog amb visió europeista i gran dedicació i implicació en pro de la pedagogia."

El moment més emotiu va ser l’homenatge a la Sra. Dolors Prats Martínez, col·legiada núm. 1 del COPEC i secretària de la I Junta de Govern, pel seu paper cabdal en els anys previs a la creació del COPEC.  Mitjançant un diàleg amb la presidenta del COPEC, va compartir els anys de treball, tenacitat, compromís i constància de molts pedagogues i pedagogues que apostaren per la creació d’un Col·legi Professional: "tots hi estàvem implicats i fèiem tasques molt variades com participar allà on ens convidaven per donar veu a la Associació, del que seria el futur Col·legi. El mes important era aconseguir suport de les institucions: universitats, partits polítics, sindicats, etc. D’altra banda totes i tots teníem el compromís de fer arribar la crida als pedagogs i pedagogues d’arreu per a sumar forces i massa social per tirar endavant el projecte de Col·legi Professional"  a la pregunta de què diria als col·legiats/des avui després de 22 anys de Col·legi Professional, la Sra. Prats, va ser contundent: "Si perds l’objectiu aturat i el tornes a buscar!"

L’acte finalitza amb el reconeixement a 32 col·legiats/des, en representació dels 250 de Barcelona i Àrea Metropolitana del període 2002-2012, que igual que es va fer el Dia de la Pedagogia a Girona, va començar amb la lectura de l’acte de la Junta de Govern per part de la Secretària del COPEC, Sra Rosa Rodríguez qui va fer esment que "Seguim amb les emocions a flor de pell amb el Reconeixement als companys i companyes, que segueixen al peu del canó, per agrair tant compromís i suport al COPEC i a la PEDAGOGIA, a qui es farà el lliurament d’un clauer simbòlic amb la inscripció ’Som COPEC, Gràcies per enfortir la Pedagogia’ "

Clou la Dra. Gómez, presidenta del COPEC, agraint l’acompanyament de totes i tots en aquest acte tant entranyable, encoratjant a seguir posant la PEDAGOGIA, ciència indiscutible de l’educació, al centre del discurs, i als pedagogs/gues i psicopedagogs/gues a sentir-se partícips del col·lectiu com agents de canvi i transformació social.


INAUGURA:

 • M. Victòria Gómez, presidenta del COPEC

XI PREMI D’ASSAIG PEDAGÒGIC FREDERIC COMPANY

 • Presenta: Antoni Navio, vicepresident del COPEC
 • Lliura Premi i Menció: Susi Pou, vídua de Frederic Company
HOMENATGE A LA COL·LEGIADA NUM. 1 DEL COPEC
 • Dolors Prats, col·legiada num. 1 del COPEC, secretària de la I Junta de Govern (2002-2006)
 • M. Victòria Gómez, presidenta del COPEC
RECONEIXEMENT COL·LEGIATS/DES COMARQUES BARCELONINES 2002-2012

Lectura Acta Junta de Govern i nomenament col·legiats/des 
 • Rosa Rodríguez, secretària Junta de Govern
Lliurament Reconeixement
 • M. Victòria Gómez, presidenta del COPEC
 • Antoni Navio, vicepresident del COPEC
PRESENTACIÓ i CONDUCCIÓ
 • Rosa Rodríguez, secretària Junta de Govern
CLOENDA:
 • M. Victòria Gómez, presidenta del COPEC
COPA DE CAVA I LLIBRE DE FIRMES

Data de publicació: 14/6/2024